Primăria Sibiu pune SECHESTRU pe o biserică. Pastorul învocă ”o mare nedreptate”

Știri de Sibiu, 06.12.2017

Situație fară precedent la Sibiu. Primăria a emis în luna decembrie actele de punere sub sechestru a bunurilor unei biserici pentru neplata taxelor și impozitelor. Decizia municipalității sibiene în privința Bisericii Creștine după Evanghelie Biruința este considerată ”abuzivă” de pastorul Teodor Dobrin, care invocă în acest caz ”o mare nedreptate”.

Potrivit anunțului lansat de Direcția Fiscală a Primăriei Sibiu, ”au fost emise acte administrative fiscale pe numele Biserica Creștină după Evanghelie Biruința, respectiv procesul verbal de sechestru aupra bunurilor imobile”.

Datoriile pe care Primaria Sibiu vrea sa le recupereze de la Biserica Biruinta prin sechestru ajung la aproximativ 150 mii lei, contravaloare impozitului de pe cladirea si terenul de pe Bulevardul Victoriei unde funcționează biserica- o fostă hala a fabricii ”Steaua Roșie”.

Datoriile curg din anul 2015, de cat reprezentanții bisericii spun ca încearcă fara succes să faca schimbarea de destinatie.

Din aceasta cauza, pastorul Teodor Dobrin spune ca se face o mare nedreptate, comparativ cu tratamentul pe care îl primesc alte biserici din România.

”Este un abuz și o mare nedreptate. In timp ce în toată țara, toate bisericile beneficiază de scutire de impozit iar alte sunt construite efectiv din bugetul statului cu multi, o gramada de bani, nouă ni se iau o gramada de bani pe impozit pentru ca se tergiverseaza actele de schimbare de destinatie din hala de productie în lacas de cult. Spre exemplu la ISU, se tergiverseaza schimbarea de destinatie în urma tragediei de la Colectiv iar noi suntem exasperati”, a spus pastorul Teodor Dobrin.

Pastorul ia în calcul si sa sesizeze forurile internationale cu privire la cazul bisericii sale din Sibiu.

”Va trebui sa apelam la forurile internationale pentru ca este o nedreptate crasa. Nimeni nu ne da niciun ban, numai ni se cere. Acum pun sechestru pe cladire, pe biserica. Este inadmisibil! O sa ajungem pana la Buxelles si la Haga. (…) Judecatorii de la Alba spun ca nu au mai avut alte cazuri (…) Nimeni nu este in stare sa spuna ca toate bisericile sunt scutite de impozite”, s-a mai plans pastorul.

Biserica Creștină după Evanghelie Biruința a cumparat hala de pe Victoriei in anul 2014 și a amenajat locul pentru întruniri religioase.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.