Tradițiile de Ignat, reînviate în weekend în Dumbrava Sibiului

Știri de Sibiu, 06.12.2017

Un porc de aproximativ 200 de kilograme va fi sacrificat în weekend în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, după tradițiile populare.

Animalul va fi pârlit cu paie și apoi tranșat în prezenta vizitatorilor care vor afla obiceiurile pastrate din stămăși de Ignat.

Cei interesați vor putea să urmărească etapele de pregătire a bucatelor tradiționale din carne de porc și să deguste următoarele preparate: pomana porcului, cârnați, caltaboș, jumări și tobă.

”În cadrul Târgului de țară la Ignat se respectă tradiția culinară veche de sute de ani. Vizitatorii Muzeului ASTRA au ocazia să redescopere astfel bucatele tradiționale, pregătite ca pe vremuri. Pe de altă parte, e important ca ei să știe că pot să și guste din ele. E un prilej foarte bun de a reliefa încă o dată că Muzeul ASTRA, prin aceste demonstraţii culinare interactive, este un veritabil pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc.” , a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Traditiile de Ignat vor fi reinviate pentru public in zilele de 9 si 10 decembrie, între orele 11.00 – 16.00.

Târgul de țară la Ignat este un eveniment organizat pentru al șaselea an consecutiv de Muzeul ASTRA, instituție finanțată Consiliului Județean Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.