ANMCS invocă ”o greșeală” în taxa de 12 mii de euro impusă Hospice-lui pentru copii ”Carl Wolff”

Știri de Sibiu, 06.12.2017

În urma semnalelor de alarmă lansate de Biserica Evanghelică CA din Romania in privința riscului de închidere a Hospice-lui pentru copii „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, singurul din țară unde se îngrijesc copii în fază terminală, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate revine asupra taxei de aproximativ 12 mii de euro impusă pentru reavizare caminului incovând o ”greșeală de calcul”.

Citeste si: Biserica Evanghelică, ÎNGRIJORATĂ de soarta căminului Carl Wolff din cauza taxelor impuse de stat

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Asociaţia „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, reprezentanții autorității sanitare urmeaza sa revina asupra taxei impusă Hospice-ului, pe motiv ca s-a strecurat o greșeală.

”Ca urmare a sesizării Guvernului asupra faptului că ne aflăm în imposibilitatea de a plăti suma cerută de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) pentru reacreditarea Centrului de Ingrijire Paliativa Hospice din cadrul Asociaţiei „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A. din România, centru finanţat în special din donaţii, am fost contactaţi de reprezentanţii ANMCS. In urma discuțiilor purtate s-a constatat că este vorba de o greșeală de calcul care se va remedia”, spune Ortrun Rhein, reprezentantul Asociaţiei „Dr. Carl Wolff”.

Pentru prelungirea acreditării de funcționare pe baza “Planului multianual pentru ciclul II de acreditare” și „Planurilor anuale de acreditare pe subgrupe de unități sanitare”, A.N.M.C.S. a emis anul acesta o factură în valoare de 54.882 lei, taxă marita de peste 12 ori mai mare decât cea din trecut, preciza Biserica Evanghelica la finalul lunii noiembrie.

Reprezentantii centrului unde sunt îngrijiti anual zeci de copii in faza terminala asteapta acum recalcularea sumei necesare ce urmeaza sa fie platita pentru reavizarea Hospce-lui.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.