PSD Sibiu după incidentul cu Terea: Nu vom tolera provocările manipulatoare

Știri de Sibiu, 07.12.2017

PSD Sibiu își exprimă ”îngrijorarea” fata de evoluția protestelor de stradă și transmite că nu va tolera ”provocările manipulatoare”, urmare a incidentului de miercuri seara în care a fost implicat deputatul de Sibiu Ioan Terea.

Ioan Terea si doi protestatari au ajuns miercuri seara la Politia Capitalei dupa ce mașina deputatului a fost implicata intr-un incident in fața Parlamentului. Inițial, parlamentarul a fost acuzat ca ar fi lovit protestatarii cu mașina, varianta negata vehement de Terea.

Citeste si: Mașina unui deputat de Sibiu, implicată într-un incident cu protestatari din fața Parlamentului (UPDATE)

Foto: antena3.ro

”Suntem martorii unor manifestații de stradă care au depășit cu mult normele unor proteste democratice. Ne exprimăm îngrijorarea pentru ceea ce se întâmplă de câteva zile în stradă, mai ales că, este evident că felul în care au ales cei câțiva protestatari (aceiași de fiecare dată) să manifeste, devine din ce în ce mai periculos pentru întreaga societate”, se arata în comunicatul de presa transmis joi de PSD Sibiu.

Social democratii sibieni spun ca nu vor tolera ”provocările manipulatoare și propaganda mincinoasă” și fac apel la ”decență și bun simț în aceste zile de doliu național”.

PSD Sibiu spune despre incidentul in care a fost implicat Terea, ca acesta a fost agresat ”din senin”.

Aseară, unul dintre colegii noștri a fost pur și simplu agresat din senin, fără să fi avut vreo șansă să se apere. Mașina în care se afla deputatul Ioan Terea a fost lovită de doi indivizi care nu au putut fi opriți nici măcar de forțele de ordine. (…)Ioan Terea a mers și la poliție, acolo unde criminaliștii au luat probe și au fotografiat autoturismul implicat în incident. Masina are urme clare de lovituri pe lateral (portieră dreapta – spate), semn că demnitarul NU a intrat în grupul de protestatari, așa cum aceștia au început să strige și să acuze, încercând să mintă forțele de ordine și pe anchetatori”, se mai spune in comunicatul PSD.

Drept urmare, PSD Sibiu a lansat un apel ”către protestatarii de bună credință să nu accepte manifestațiile violente și să se retragă din grupurile manipulate de câțiva indivizi extrem de periculoși, care, este evident că sunt coordonați de cei care conduc statul paralel și vor să blocheze activitatea Parlamentului României”.

Asta, in ciuda dovezilor publice date publicitatii dupa incident.

Citeste si: Dosar penal în cazul incidentului în care a fost implicat deputatul de Sibiu Ioan Terea (VIDEO)

“Noi respectăm dreptul constituţional la liberă exprimare şi dreptul cetăţenilor de a protesta, atâta timp cât aceste proteste se înscriu în limitele legii şi nu se recurge la acte de violenţă. Parlamentul este instituţia supremă a democraţiei, iar dezbaterile, schimburile de idei şi opinii trebuie să se desfăşoare în acest for, într-un mod civilizat”, a declarat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: PSD Sibiu după incidentul cu Terea: Nu vom tolera provocările manipulatoare […]

  2. […] Citeste : PSD Sibiu după incidentul cu Terea: Nu vom tolera provocările manipulatoare […]