Chiriac despre programul TNRS și doliul național: Facem o mare reverență

Știri de Sibiu, 11.12.2017; 131 vizualizări

Programul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu continuă în zilele de 15 și 16 decembrie, cuprinse în perioada de doliu național declarat în România, cu o ”mare reverență” față de memoria Regelui Mihai I, ”unul dintre cele mai importante chipuri ale istoriei României”, spune Constantin Chiriac, directorul naționalului sibian.

”Noi am adaptat programul. A fost și un noroc pentru că spectacolele pe care le-am avut programate corespund din toate punctele de vedere momentului special pe care îl trăim cu toții. Sunt spectacole care nu sunt în zona comediei, într-o zona în care sa lezeze memoria marelui Rege, ultimul, din păcate, pe care l-a avut Romania. In același timp, fiind aceasta agresiune mediatică, nu am ținut să ieșim în evidență cu tot felul de mesaje.(…) Noi, ca și instituție de spectacole, face o mare reverență celui care a însemnat, pe parcusul celor 96 de ani, unul dintre cele mai importante chipuri ale istoriei României”, a declarat Constantin Chiriac, în conferință de presă.

Vineri, 15 decembrie, la Secția Germană a TNRS se joacă în premieră spectacolul ”Scene dintr-o căsnicie”, în regia lui Charles Muller, iar sambata, 16 decembrie, la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte se joaca o alta premiera- spectacolul ”Emigranții”, în regia lui Dan Glasu, după textul scriitorului polonez Slawomir Mrozek.

Guvernul României a declarat zilele de 14, 15 și 16 decembrie zile de doliu național, perioadă în care toate manifestarile publice trebuie sa isi adapteze programul.
Răspunde și tu!