Turcan: Suntem convinși că bani pentru educație există

Știri de Sibiu, 12.12.2017

PNL cere ”cu fermitate” finanțare de 6% din PIB pentru Educație, potrivit prim-vicepreședintelui PNL Raluca Turcan, care anunță, marți, începerea dezbaterilor pe bugetul pentru anul 2018.

 

”PNL solicită cu fermitate și se va bate până la ultimul vot ca educația să fie finanțată cu 6 % din PIB, iar cu acești bani să susținem întărirea Învățământului Profesional, campusuri școlare pentru Învățământul Profesional, after-school generalizat, infrastructură școlară pentru învățământ într-un singur schimb, generalizarea unui program de alimentație sănătoasă în școli, mai mulți consilieri școlari pentru orientare în carieră, reducerea abandonului școlar, formarea cadrelor didactice prin finanțarea masteratului Didactic și restituirea drepturilor salariale restante tuturor profesorilor Suntem convinși că bani pentru educație există. Fiecare întârziere a alocării acestor fonduri este un atentat la siguranța națională”, scrie Turcan pe Facebook.

Potrivit liberalei, acesta este momentul in care se va putea vedea ”dacă PSD-ALDE vor da dovadă de patriotismul afișat în campania electorală și vor vota pentru respectarea Legii Educației Naționale și anume – alocarea a 6% din PIB pentru educație”.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.