TBS: ”Spărgătorul de nuci”, cu casa închisă în Luxemburg. Așteptat în Coreea de Sud!

Știri de Sibiu, 12.12.2017

Spectacolul ”Spărgătorul de nuci”, prima reprezentație a Teatrului de Balet (TBS) Sibiu în turneul lunii decembrie din Luxemburg, se va dansa cu casa închisă.

Reprezentația va avea loc în data de 14 decembrie, pe scena CAPE — Centre des Arts Pluriels Ettelbruck,  fiind deja epuizate biletele, anunta organizatorii turneului.

În rolurile principale vor evolua Gabriella Delgado (Clara) și Naoya Kyuno (Prințul), respectiv Ayaka Nagai (Zâna Dulciurilor) și Kirill Ermolenko (Cavalerul).
Rolul lui Drosellmeyer va fi interpretat de Dorin Coșeriu, în prezent maestru de balet la Teatrul de Balet Sibiu.

După Luxemburg, dansatorii sibieni vor duce ”Spărgătorul de nuci”, în Coreea de Sud în perioada 20 — 27 decembrie, unde vor sustine cel de-al doilea turneu international in luna decembrie.

”Am primit cu multă bucurie invitația de a prezenta în turneu, în Luxemburg și Coreea de Sud, spectacolul Spărgătorul de nuci. Pentru artiștii Teatrului de Balet Sibiu și pentru întreaga echipă a TBS, aceste două turnee sunt importante în contextul acestor doi ani deja, de când la Sibiu nu avem o scenă și o sală de spectacole adecvate activității noastre. Aceste două turnee sunt o confirmare a calității actului artistic, produs prin efortul comun și susținut al întregii echipe a Teatrului de Balet Sibiu. Bucuria a fost cu atât mai mare să aflăm că spectacolul din Luxemburg este vândut integral. Cred că prin fiecare spectacol al nostru prezentat în turneu, reușim să spargem bariere și să contribuim la schimbarea mentalității vest-europenilor despre România, transformându-ne în adevărați ambasadori ai culturii românești’, spune Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.

După un an plin, care a adus pe scena Sibiului 32 de reprezentații de balet, dintre care cinci producții prezentate în premieră și două turnee internaționale- în Franța cu ‘Lacul Lebedelor’ (aprilie 2017), respectiv în Italia cu ‘Gală de balet’, ‘Freedom’, ‘Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda’, ‘Straussiana’ (noiembrie 2017), Teatrul de Balet Sibiu încheie anul cu cele șapte reprezentații de balet clasic, prezentate în turneu în Luxemburg și Coreea de Sud.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.