Oftalmologia de la Județean, dotată cu tomograf și microscop

Știri de Sibiu, 12.12.2017

Pacienții cu afecțiuni oftalmologice internați la Spitalul Județean Sibiu vor putea beneficia, din decembrie, de investigații și tratamente sustinute de aparatură nouă. Sibienii se bucura de tomograf performant și un microscop operator urmare a unei sponsorizări în valoare de 500 mii lei facută de compania Romgaz.

Secția Clinică Oftalmologie dispune din decembrie de un tomograf în coerență optică OCT RS-330 Retina Scan Duo, marca Nidek (Japonia), în valoare de 153.765 lei + TVA, și de un microscop operator Hi-R NEO 900, marca Haag-Streit Surgical (Germania), cu stand, în valoare de 202.045 lei + TVA.

„Tomograful în coerență optică este destinat realizării unor investigații oftalmologice de ultimă generație, care permit diagnosticarea precoce, tratamentul și urmărirea unor game variate de afecțiuni oculare. Tomograful oferă o analiză de înaltă rezoluție, rapidă și non-invazivă a structurilor oculare: cornee, retină, nerv optic și completează cu succes examenul clinic. Aparatul se remarcă îndeosebi prin posibilitatea efectuării de fotografii cu fund de ochi cu o cameră de 12MP, stereofotografierea fundului de ochi, panoramare cu imagini compuse ale fundului de ochi, analizarea polului anterior – pahimetrie corneană (măsurarea grosimii corneene) precum și prin numeroase alte facilități”, au spun oftalmologii SCJU Sibiu.

De asemenea, microscopul operator oferă imagini de înaltă rezoluție și poate fi folosit pentru intervenții chirurgicale precum pleoapă conjunctivă, cornee, cristalin, vitros sau fund de ochi, mai spun specialistii.

Donatia facuta de Romgaz spitalului din Sibiu, va permite permite medicilor abordarea unei patologii complexe, spune managerul Județeanului, Cornel Benchea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.