Se caută locație pentru amplasarea noului RMN

Știri de Sibiu, 11.01.2018; 132 vizualizări

Noul RMN cu care va fi dotat Spitalul Județean Sibiu se doreste a fi amplasat tot în zona Laboratorului de Radiologie al unității sanitare, investițiile pentru amenajarea spațiului urmând să fie suportate din fonduri proprii, conform oficialilor Spitalului Județean Sibiu.

Din 2018 Județeanul urmeaza să beneficieze de primul RMN destinat tuturor pacientilor, acesta fiind dotat cu un soft special pentru imagistică ce va permite citirea rezultatelor de la distanță.

”In prezent se analizează solutia și se caută locația cea mai potrivită pentru amplasarea aparatului. Este nevoie de un spațiu special amenajat și se doreste ca acesta să poată fi identificat în zona Laboratorului de Radiologie, pentru un flux mai lejer al pacientilor”, a precizat pentru stiridesibiu.ro Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al SCJS.

El a menționat ca lucrările de amenjare vor fi urgentate, astfel incat locatia sa fie pregatita pentru momentul în care Sibiului i se va livra RMN-ul contractat cu Ministerul Sănătății.

„Investitia va fi facuta din fonduri proprii. Nu se cunoaste valoarea acum, urmeza sa fie evaluata locatia”, a mai specificat oficialul Spitalului Județean.

Cea mai mare unitate medicala din judetul Sibiu va fi dotată anul acesta cu un aparat de Rezonanţă Magnetică, printr-un împrumut al Ministerului Sănătății de la Banca Mondială. Contractul a fost semnat în 9 ianuarie, la București, și se estimeaza ca va fi onorat în aproximativ șase luni de la semnare.

Ministerul Sănătăţii a semnat contractele de achiziţie pentru 14 echipamente Computer Tomograf (CT) şi 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN), care vor ajunge în spitalele unde nu există astfel de dispozitive, fondurile fiind împrumutate de Banca Mondială.

Împrumut acordat de Banca Mondială şi este în valoare totală de 250 de milioane de euro.
Răspunde și tu!