Start înscrierii proiectelor pentru Maraton Sibiu 2018. Jurnalismul independent pe lista!

Știri de Sibiu, 11.01.2018

Fundația Comunitară Sibiu a deschis sesiunea de inscrieri pentru proiectele ce vor sa castige sustinerea comunitatii locale in cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2018. Evenimentul sportiv dedicat strângerii de fonduri pentru proiecte comunitare se va desfasura anul acesta în data de 26 mai, inscrierile fiind posibile pana in februarie.

”Doritorii care au idei pentru a schimba în bine comunitatea sibiană sunt invitați să se înscrie până în data de 5 februarie, ora 23:59.  Proiectele pot fi propuse atât de echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și de organizații non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu„, anunta Fundatia Comunitara Sibiu.

Editia din acest an a Maratonului organizat de Ciprian Ciocan, liderul comunitatii Va vedem din Sibiu, incurajeaza proiecte ce vizează mai multe domenii, printre care și ”jurnalismul independent”.

Asadar, sunt încurajate educația civică și juridică, cea privind colectarea selectivă a deșeurilor, educația în zone rurale, spații educaționale alternative, revitalizare urbană, urbanism participativ, jurnalism independent, persoane în vârstă / colaborarea intergenerațională și ce care conțin elementele inovative.

”Inovația  proiectului propus poate să vină din noutatea ideii propuse, a modului de implementare a acestuia, abordarea unui domeniu neașteptat”, se mentioneza in documentul transmis joi.

Proiectele selectate vor fi anunțate în data de 15 februarie.

În 2017, a șasea ediție a Maratonului Internațional Sibiu a atras aproximativ 3.300 de persoane, care au alergat pentru o cauză în care cred, fiind susținuți de peste 4.000 de donatori. S-au strâns aproximativ 475.000 lei, fonduri care au finanțat 20 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, cu impact în comunitatea locală, precum și un proiect național – „Constituția României – varianta Funky pentru copii” – ce a permis tipărirea unor constituții pentru elevi din judetul Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.