ATENȚIE: Patrule suplimentare pe Dumbrăvii, la repornirea tramvaiului spre Rășinari!

Știri de Sibiu, 11.01.2018

Poliția Rutieră și Poliția Locală suplimentează pentru vineri, 12 ianuarie, echipele de patrulare pe Calea Dumbrăvii din Sibiu, în zonă urmand să fie creat un ”dispozitiv de siguranță rutieră”, cu ocazia repunerii pe sine a tramvaiului Sibiu-Rășinari.

Tramvaiul va fi repornit vineri pentru populatie, după șapte ani de la închiderea liniei , din zona stației amplasată în zona Dumbrava.

”Cu această ocazie, între orele 10,00 – 13,00, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu împreună cu reprezentanții Serviciului Public de Poliție Locală din cadrul Primăriei Sibiu vor institui un dispozitiv de siguranță rutieră pe traseul mun. Sibiu / Calea Dumbrăvii – DJ 106 A/ loc. Rășinari.Polițiștii rutieri vor desfășura activități de supraveghere a traficului rutier în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere, îndeosebi în zona trecerii cu calea ferata situată la ieșirea din municipiu, pe DJ 106 A”, anunță IPJ Sibiu.

Șoferii sunt sfatuiti să respecte indicațiile polițiștilor , să circule cu viteză redusă îndeosebi în zona trecerii de cale ferată și să se asigure foarte bine înainte de a traversa calea ferată.

Tramvaiul care face legatura intre Sibiu și Răsinari a functionat pana in 2011, cand se efectuau rute zilnic. Ulterior, linia de tramvai a fost demolată, pe tronsonul cuprins intre Cimitirul Municipal și Grădina Zoologică.

Tramvaiul va circula de vineri doar în weekend , în scop turistic, şi numai dacă va fi închiriat pentru evenimente.

Tramvaiul din Rasinari a devenit și mai cunoscut dupa gazduirea piesei de teatru ”Un tramvai numit Popescu”, punsă în scenă de Teatrul National Radu Stanca din Sibiu.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.