Tramvaiul turistic Sibiu-Rășinari, repornit de vineri. Inaugurare cu peripeții (VIDEO)

Știri de Sibiu, 12.01.2018

Tramvaiul turistic Sibiu-Rășinari a fost repornit, vineri, după o pauză de șapte ani, urmând să efectueze curse pentru localnici si turisti doar în weekend.

Cu o investiție de aproximativ 150 mii lei, bani din care s-a achiziționat tramvaiul și s-au făcut lucrări de întreținere, Primăria Rășinari a reușit să readuca in atentia turistilor un vechi simbol al județului.

”Este o bucurie pentru județul Sibiu pentru că tramvaiul a fost un simbol și trebuia să rămână în funcțiune. A fost puțin greu, dar sunt fericit și bucuros că am reușit să punem la punct această investiție”, a declarat primarul Bogdan Bucur.

Prima calatorie nu a fost lipsită de peripeții, în apropiere de Rășinari fiind nevoie de o mică pauză pentru remedierea unei defecțiuni apărută în timpul mersului.

Pasager în cursa inaugurală, de care s-au bucurat politicieni și oameni simpli cu copii, deputatul Nicolae Neagu (PNL) a relaxat atmosfera, glumind, în prezenta subprefectului Horațiu Marin (fost PSD), pe seama „semnelor” primite.

Cursa a fost reluata cu bine pana in Rasinari si inapoi la Sibiu, fara alte incidente.

Tramvaiul turistic va porni în fiecare duminica, de la Gradina Zologică din Sibiu pana la intrarea in comuna Rasinari.

”De acum și pana în luna martie vom avea tramvaiul pornit duminica, iar din martie vom extinde programul la doua zile – sambata si duminica, cate doua curse”, a mai precizat Bucur.

Pretul unei calatorii dus-intors este 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru copii.

Tramvaiul inaugurat vineri este de provenienta austriac,  fabricat în 1950.

”Este austriac. Ne-am fi dorit să fie românesc și unul dintre tramvaiele vechi, dar, din păcate, acestea nu s-au mai păstrat. (…) Este o cale ferată îngustă, are ecartament numai de un metru, și nu am gasit un alt tramvai pe care să-l aducem aici”, a mai adaugat primarul din Rășinari.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Nicolae Tarcea says:

    Un lucru bun, dupa parerea mea. Ar trebui sa repornim si trenul pe linia ingusta (mocanita) din Sibiu -Agnita si Sibiu – Vurpar Apoi noi am avut in Sibiu un sistem de transport public nepoluant pe TROLEIBUZ, a fost desfintat in urma cu 10-15 ani. Pacat, era un transport util.