Victor Negrescu: Sunt probleme în privința locațiilor viitorului Summit de la Sibiu

Știri de Sibiu, 12.01.2018

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat vineri, în conferință de presă, că sunt probleme în privința locațiilor pentru gazduirea viitorului Summit al Consiliului European la Sibiu, precizând însă că nu a identificat niciun ”element de îngrijorare”.

Prezent vineri la Sibiu, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene s-a întâlnit cu reprezentanții administrației sibiene- Consiliul Județean Sibiu, Primaria Sibiu si Prefectura Sibiu, într-o primă etapă de analiză a planurilor de organizare a evenimentului politic.

”În urma primelor întâlniri avute cu administratia locală, sunt probleme în ceea ce privește locațiile viitorului summit. Sunt probleme rezolvabile și nerezolvabile”, a declarat Victor Negrescu.

Întrebat în conferință de presă dacă Sibiul are infrastructura necesara pentru organizarea unui astfel de eveniment, Negrescu a dat asigurări că Sibiul va fi sprijinit de Guvern pentru ”un summit de succes”.

”De principiu, eu mă axez pe soluții. Și avem soluții la orice posibil impediment care ar putea apărea. Astăzi(n.r. vineri) am identificat numai solutii și cred, sunt convins, că Sibiul are capacitatea de-a organiza acest Summit. Guvernul României va susține organizarea pentru a ne putea asigura ca avem aici un summit de succes. Dincolo de Sibiu, acest Summit este organizat in România si este responsabilitatea Romaniei în a organiza.(…) Nu am identificat niciun element de îngrijoarre care sa afecteze organizarea Summit-ului”, a raspuns ministrul delegat.

Intrebat daca au fost identificate salile gazda din Sibiu, acesta a evitat raspunsul, lasand ca autoritatile locale sa clarifice aspectul.  Asta, in conditiile in care nici Primaria , nici CJ Sibiu și nici CJ Sibiu nu au transmis nicio informare oficiala cu privire la stadiul pregatirilor.

Fara raspuns au ramas si intrebarile legate de costrurile pe care le va implica organizarea reuniunii din 2019, cu toate ca ”au fost cuprinse în buget”.

Summitului Consiliului European se va organiza la Sibiu, în 2019, urmare a propunerii lansata președintele Comisiei Europene, Jean Claude – Juncker.

Citeste si: Primăria Sibiu anunță principala locație pentru Summit-ul din 2019
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Victor Negrescu: Sunt probleme în privința locațiilor viitorului Summit de la Sibiu […]