Animal Life: Adăpostul din Dealul Gușteriței se deschide în ianuarie

Știri de Sibiu, 12.01.2018

Animalele fără stăpân din Sibiu vor avea șansa să fie îngrijite și tratate, din luna ianuarie, în noul adăpost construit în Dealul Gușteriței de membrii Asociației Animal Life.

”După mai bine de trei ani de eforturi imense din partea membrilor asociației, partenerilor, colaboratorilor și sponsorilor care au contribuit financiar, adăpostul privat al Asociației Animal Life se va deschide până la finalul acestei luni”, anunță Animal Life.

Adăpostul ridicat din banii asociatiei care se ocupă de protectia animalelor, va funcționa în regim de centru de plasament în care animalele vor fi cazate, scopul final fiind ca acestea sa fie adoptate.

Pe durata cazării, patrupedele care ajung in stare stare grava vor fi ingrijite în cabinetul medical amenajat in interiorul adapostului.

”Clădirile gândite de noi nu ne vor ajuta doar să cazăm animale ci aici vrem să fie un loc în care să putem efectua tratamente medicale și în special sterilizăril pe care le oferim gratuit celor care nu își permit aceste costuri. Mai mult, adăpostul va deveni locul în care persoanele dornice să ne ajute pot veni la întâlnirea cu noi și protejații noștri. Vom putea în sfârșit să avem un program de socializare a cățeilor, vom putea organiza activități cu copii și familii iar potențialii sponsori pot vedea foarte clar unde ajunge ajutorul lor. Nu am fi reușit niciodată finalizarea acestui proiect imens fără sprijinul unor prieteni extraordinari, Nicola Lehmann și asociația Streunerhilfe International, Marianne Brass și asociația Freie Tierhilfe, Marion Kellberger de la Vilshofener Hunderettung und Tiertafel, Aurelia Heilwagen, Barbara Maluck și multor altora cărora le suntem profund recunoscători”, mai spune Andreea Roseti, vicepreședintele Animal Life Sibiu.

Adapostul din Dealul Gusteriței, este considerat cel mai greu si mai indraznet proiect asumat de Animal Life, ai carei membri salveaza animalele ajunse in situatii critice de mai bine de 11 ani.

Intervenții dificile au avut si in 2017, cand s-au implicat pentru salvarea multor animale abandonate sau maltratate.

”La începutul anului, Asociația a fost solicitată să intervină într-un sat din apropierea Sibiului, în cazul unui ponei și unui cățel, ambii sălbăticiți și cu lanțuri încastrate în gât. Inimoșii medici ai Vier Pfoten au oferit sprijin medical și au salvat viața acestor animale. Căluțul Mișu a fost un alt caz sfâșietor, un cal în prag de inaniție, luat pe sus de două fete și acum îngrijit cu sprijinul asociației Prietenii Berzelor din Cristian. Dar poate cel mai șocant caz al anului 2017 a fost cel al cățelușei botezată Taria. Cățelul a fost găsit acoperit de smoală. Au urmat curățirea, tundere la piele, zeci de spălături și un proces îndelungat de recuperare prin care, din fericire, a trecut cu bine și a ajuns în grija unei familii extraordinare, în Germania”, spune un scurt bilanta al anului 2017.

2018 se anunta un an in care sustinerea venita din partea iubitorilor de animale, care pot sustine la buna ingrijire a patrupedelor cazate în Dealul Gușteritei

„Pentru anul ce urmează ne-am propus să angajăm un responsabil pentru adăpostul ce va fi deschis în curând, să asigurăm hrana animalelor din adăpost în proporție de minim 50% din donații directe de hrană. De asemenea, intenționăm să lansăm un program de voluntariat local și internațional și cel puțin încă o campanie masivă de castrări. Și, la fel de important, ne dorim să organizăm o locație optimă pentru departamentul de pisici”, mai spune Andreea Roseti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.