Huja către locuitorii din Cartierul Arhitecților: Nu exclud realizarea unei creșe și a unei școli, dar nu în 2018

Știri de Sibiu, 23.01.2018

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, reacționează la nemulțumirile locuitorilor din Cartierul Arhitecților care s-au revoltat după ce au aflat ca în 2018 se vor cheltui mai mulți bani la bugetul local pentru construirea unei statui decât pentru modernizarea noii zone de blocuri. Huja spune ca vrea să își respecte promisiunile facute, însă precizează ca în 2018 nu se poate vorbi despre construirea unei gradinițe sau scoli in cartier. 

Pe langa investitiile la strazi, in zona se va amenaja un  punct de lucru al Gospodăriei Orășenești, în zona Sevișului, pentru a permite intervențiile în timp util.

Citeste si: A.D.C.A.: Când o statuie costă mai mult decât toate investițiile din Cartierul Arhitecților

In opinia lui Huja, cei 438.000 lei alocati pentru Cartierul Arhitecților nu sunt putini, raportat la necesarul intregului oras, care are de administrat o retea formata din 80 de strazi.

”În Cartierul Arhitecților există la ora actuală 9 străzi preluate de Primăria Cisnădie.Pentru orice problemă existentă pe una dintre străzile respective, îi invit pelocuitorii de acolo să mi se adreseze, iar situația va fi reglementată în cel mai scurt timp.Consider că alocarea unui buget de 4,21%, așa cum relatează diferite persoanepe internet, este un buget suficient pentru cele 9 străzi din Cartierul Arhitecților, având în vedere faptul ca în orașul nostru există peste 80 de străzi”, spune Huja.

Pe de alta parte, cheltuirea unei sume mult mai mari – 1.191.000 lei, pentru o statuie în centrul orașului, este vazuta ca o necesitate, dat fiind contextul istoric.

”Anul 2018 este cel mai potrivit pentru inaugurareastatuii lui,,Mihai Viteazul”, precursor important al unificării românilor de la care se împlinesc 100 de ani”, a mai precizat Huja.

Urmare a apelului public facut de locatarii din Cartierul Arhitecților pentru schimbarea structurii proiectului de buget prevazut pentru 2018, primarul orașului Cisnadie isi exprima preocuparrea pentru realizarea de scoli si gradinite, în viitori ani.

”Doresc să îmi respect promisinile făcute cisnădienilor și nu exclud realizarea unei creșe sau a unei școli în acel cartier, dar deocamdată aceste lucruri nu sunt posibile în 2018. Dorim să demarăm proiecte în acest sens i sperăm să obținem finanțare pentru aceste instituții de învățământ, necesare în Cartierul Arhitecților. Școlile și grădinițele din Cisnădie, de curând renovate, îi așteaptă pe toți copiii locuitorilor din Cisnădie. Vreau ca înviitorul apropiat să amenajez un punct de lucru al Gospodăriei Orășenești în Cartierul Arhitecților, în zona Sevișului, de unde vom putea interveni prompt în rezolvarea tuturor problemelor care vor apărea pestrăzile preluate de Primăria Cisnădie.”, mai spune Huja.

În privința proiectelor așteptate pentru deblocarea traficului, decizia nu ține numai de atitudinea Primăriei Cisnadie.

”Există în bugetul din anul 2018 bani alocați pentru amenajarea unui drum între Șelimbăr și Cisnădie și am purtat discuții atât cu primarul comunei Șelimbăr, cât și cu doamna președintă a Consiliului Județean Sibiu. Acest drum va realiza legătura dintre Cartierul Arhitecților și drumul care va fi amenajat de Primăria Șelimbăr în zona Dedeman”, a mai spus Huja.

Pe de alta parte, despre șansele ca societatea sibiana de transport în comun, Tursib, să-și prelungeasca traseul spre Cartierul Arhitecților, Gheorghe Huja spune că ” noi asigurăm stațiile și spațiul de întoarcere” și ca ”există toată deschiderea pentru rezolvarea situației”.

Asta, desi primarul Sibiului, Astrid Fodor, a precizat in conferinta de presa sustinuta în luna ianuarie ca proiectul extinderii liniei Tursib spre Cisnadie este blocat pentru că ”nu este loc de întoarcere a autobuzelor”.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Huja către locuitorii din Cartierul Arhitecților: Nu exclud realizarea unei creșe și a unei șco… […]