SRI: Romgaz și Transgaz, ținte ale atacurilor cibernetice (VIDEO)

Știri de Sibiu, 17.06.2014

Directorul adjunct Serviciului Român de Informații (SRI) Sibiu, Constantin Calance, a declarat, marți, în conferință de presă, că mai multe instituții și companii naționale care ”administrează infrastructură critică” în județul Sibiu au fost victime ale atacurilor cibernetice.

“Au fost la Sibiu instituţii care au fost supuse atacurilor cibernetice şi aici ţin să mulţumesc reprezentanţilor, conducătorilor de instituţii, care au înţeles să sesizeze şi să ne asigurea sistenţa necesară pentru a interveni în astfel de situaţii. Au fost şi instituţii şi companiinaţionale, deţinătoare, care gestionează, care administrează infrastructură critică”, a explicat directorul adjunct al SRI Sibiu.

Întrebat dacă Romgaz şi Transgaz, companii naționale care au sediile în Mediaș,  au fost atacate cibernetic, directorul adjunct al SRI Sibiu a răspuns: “Da, sigurcă da.”. Potrivit lui Constantin Calance, în 2013 au fost semnalate cinci astfel de atacuri.

Constantin Calance a precizat că SRI dispune de specialişti pregătiţi să facă faţă atacurilor cibernetice.

“După cum ştiţi, de curând, mai precis, de anul trecut, Serviciul Român de Informaţii fost desemnat autoritateanaţională îndomeniul cyber intelligence. Este un început. Avem acei specialişti care să asigure expertiza necesară pentru a evalua unele atacuri cibernetice”, a mai spus adjunctul SRI Sibiu.

Colonelul Constantin Calance a fost prezent, marți, la conferința de presă prilejuită de anunțarea Congresului Internațional ”Cybersecurity- Central European Conference” organizat de Swiss Webacademy în luna octombrie, la Sibiu.

UPDATE:  Compania Romgaz a confirmat spusele directorul adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) Sibiu.
” In cursul anului 2013 au fost detectate atacuri cibernetice de catre specialistii nostri si au fost situatii in care am beneficiat de sprijinul SRI  astfel incit am reusit sa anulam efectele acestor atacuri”, precizează Romgaz într-un comunicat oficial.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.