Sibiul, reprezentat de doi elevi în lotul național de Astronomie și Astrofizică

Știri de Sibiu, 12.02.2018; 164 vizualizări

Doi elevi de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu au fost selectați să reprezinte România la competiția celor mai talentați tinerii astronomi din întreaga lume. Raul Drăgoiu  s-a remarcat din nou la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, fiind selectat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică din China, la categoria seniori. La juniori, Sibiul va fi reprezentat la competiția mondială de Răhăian Rareş, elev în clasa a VIII-a tot la Colegiul Brukenthal.

Selecția s-a facut în urma Olimpiadei Naţionale de Astronomie şi Astrofizică, organizată la Gura Humorului, competiție la care elevii din Sibiu au obținut o medalie de aur, două de bronz și o mențiune.

Drăgoiu Raul Ioan a obținut medalie de aur, menţiune acordată de Ministerul Educaţiei Naţionale și calificare în lotul lărgit al României (seniori). Falotă Celina Maria a fost medaliata cu bronz (seniori). Răhăian Rareş a castigat medalie de bronz şi calificarea în lotul lărgit al României (juniori). Băcilă Maria-Roxana a obtinut menţiune de onoare (juniori).

”În urma probelor de departajare, elevul Drăgoiu Raul Ioan de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu, s-a clasat al doilea, devenind unul dintre cei cinci elevi români care vor participa în luna octombrie a acestui an, la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică,care se va desfășura în China”, anunță Inspectoratul Școlar Sibiu.

Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică a reunit 138 de elevi: 91 elevi la secţiunea seniori (16-19 ani) şi 47 elevi, la secţiunea juniori (până la 16 ani).

Lot judeţul Sibiu:

Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu: Drăgoiu Raul Ioan (clasa a XII-a), Falotă Celina Maria (clasa a X-a), Răhăian Rareş (clasa a VIII-a)
Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu- Cotenescu Rareş (clasa a IX-a)
Şcoala Gimnazială nr. 8 Sibiu: Băcilă Maria-Roxana (clasa a VII-a)
profesor pregătitor Ioan Sorin Băcilă de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu)

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.