Peste 100 de șoferi lăsați fără permis într-o săptămână

Știri de Sibiu, 12.02.2018; 124 vizualizări

Peste 100 de șoferi au rămas fără permis de conducere saptamana trecută iar alți 1000 au primit sancțiuni în valoare de aproximativ un sfert de milion de lei, după ce au fost surprinși încălcând normele regimului rutier pe drumurile din județul Sibiu.

Cei mai mulți șoferi din cei 118 lasati fara permis  în urma raziilor făcute de agentii de la Rutieră au fost sancționați din cauza depășirilor riscante.

”Cele mai multe permise de conducere, 47, au fost reținute în urma depășirilor neregulamentare. 20 de conducători auto au fost depistați conducând sub influența alcoolului, 19 nu au acordat prioritate pietonilor, 14 au încălcat regimul legal de viteză cu peste 50 km/h, 10 nu au acordat prioritate autovehiculelor, 4 nu au respectat culoarea roșu a semaforului, alți 4 șoferi alegându-se cu dreptul de a conduce suspendat pentru alte abateri”, informează IPJ Sibiu.

Sanctiunile s-au aplicat în perioada 05 – 11 februarie, cand s-a acționat în stradă pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

”Au fost constatate 26 de infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 118 permise de conducere și au fost aplicate aproximativ 1.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 246.000 de lei”, se arata in documentul transmis de IPJ Sibiu.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.