Innovation Labs 2018: O nouă provocare la Sibiu pentru tinerii pasionați de tehnologie

Știri de Sibiu, 12.02.2018; 181 vizualizări

Acceleratorul Innovation Labs 2018, cel mai mare program de mentorat din România adresat tinerilor pasionați de tehnologie, organizat în Sibiu și alte patru centre universitare din țară, anunță lansarea înscrierilor pentru Innovation Labs 2018 Sibiu Hackathon.

Sibiul se pregătește pentru un hackathon de 24 de ore în domeniul inovației și tehnologiei, eveniment ce va fi gazduit în data de 10 – 11 martie la Forumul German, în Sala Oglinzilor.

Innovation Labs 2018 Sibiu Hackathon este considerat unul dintre cele mai mari evenimente locale care sprijină antreprenoriatul. Participanții își vor prezenta ideea de startup, vor forma echipe și vor munci timp de 24 de ore pentru transformea ideii lor într-un produs, sub îndrumarea mentorilor.

Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business.

Înscrierea la Hackathon se poate face accesând www.innovationlabs.ro/register. Participații la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii cutting-edge oferite de către partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech.

“În Sibiu, Innovation Labs este la a 3-a ediție și suntem bucuroși că în jurul acestui proiect ambițios s-a dezvoltat o comunitate de oameni dinamici și creativi, pe care o numim Team Sibiu. Suntem o echipă de studenți, absolvenți, voluntari, organizatori, specialişti, mentori, antreprenori locali și cadre didactice universitare. Toți suntem pasionați de inovare și tehnologii transformatoare și dorim să creștem ecosistemul antreprenorial din Sibiu. După primele 2 ediții, Innovation Labs și a lăsat amprenta asupra tuturor participanților. Hackathonul este cea mai spectaculoasă și intensă experiență din program, dar workshop-urile și întâlnirile cu mentorii sunt evenimentele în cadrul cărora participanții descoperă ce înseamnă să te orientezi ca antreprenor, să- ți dezvolți o strategie de afaceri, să- ți descoperi clienții și să pivotezi în funcție de oportunitățile din piață. Participarea la DemoDay în București, un eveniment unde participanţii la Innovation Labs Sibiu au șansa să cunoască viitori parteneri, finanțatori și alți antreprenori tech, este o motivație în plus pentru ca Team Sibiusă își unească forțele și să și extindă rețeaua profesională”, este mesajul adresat de Team Sibiu.

Innovation Labs 2018 urmărește 7 direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

”Noutatea ediției din acest an este verticala de fintech susținută de BRD Groupe Société Générale, prin care vom căuta și vom aduce la viață idei ce vor modela viitorul industriei de banking și tehnologii financiare. O altă oportunitate introdusă în 2018 este direcția de Smart Mobility, susținută de Continental, pentru a energiza servicii digitale sau tehnologii inovative, născute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă, mai inteligentă și mai accesibilă. Direcția Smart Cities, susținută de Orange, aduce în prim plan tehnologii și idei ce revoluționează modul în care interacționăm cu infrastructura orașelor viitorului. Direcția de Retail, sustinută de Carrefour, ca lider al inovației în domeniu, experimentează tehnologii digitale disruptive pentru a îmbogăți experiențele clienților și a deschide noi direcții transformative în industria de vânzări”, se arata în comunicatul transmis luni de organizatori.

Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment incitant ce oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa.
Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv.

Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day Bucureşti, în fața juriului, potențialilor investitori și parteneri și mass media.

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a 6-a ediție. În cei 5 ani de activitate, 180 de echipe și peste 1000 de participanți au trăit experiența de dezvoltare a propriului produs și de mentorat în ecosistemul de startup-uri tech, în 5 orașe din România.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.