BAC 2018: Fără incidente în prima zi de evaluare. Rezultatele, online!

Știri de Sibiu, 12.02.2018; 178 vizualizări

Prima zi de evaluare a examenului național de bacalaureat sesiunea iunie – iulie s-a desfășurat fără incidente la Sibiu, potrivit oficialilor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Elevii vor afla rezultatele obținute la evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba romană cel mai târziu miercuri dimineață, de pe site-urile Ministerului Educației Naționale (MAN) sau al IȘJ Sibiu.

”Peste 60 de profesori de limba și literatura română au fost angrenați în evaluarea de luni, la nivelul întregului județ nefiind înregistrate incidente. Evaluarea continuă și marti iar după examinarea ultimului candidat și centralizare, rezultatele vor putea fi afișate pe site-ul MEN și al Inspectoratului Școlar Sibiu ”, a declarat Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Din totaul de 2746 de elevi înscriși la examenul de bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2018 , 2538 sustin Proba A de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba romană.

Potrivit Calendarului examenului, Proba A se desfășoară și marti, 13 februarie, și va fi urmată de Proba B de evaluarea a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie 2018).

În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal (proba C).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.