Echipamente second hand achiziționate de CFR pentru protecția angajaților

Știri de Sibiu, 12.02.2018; 368 vizualizări

Angajații Regionalei CFR Brașov reclamă că au ajuns să poarte echipamente de protecție inscripționate cu marca ”Mercedes Benz” după ce noul lot de haine cumpărat de compania de stat a fost de fapt un set de haine second hand. Firma care a livrat echipamentele platite de CFR Brașov a încercat să ascundă adevarata proveniență a mărfii aplicand o banda colorata peste inscripţia inițială de pe salopete, potrivit Sindicatului Centralizari Telecomenzi Feroviare Brasov.

Afacerea cu haine second hand livrate ca echipamente de protectie pentru angajatii Sucursalei Regionala CF Braşov a fost dezvaluită de sindicalistii feroviari, prin comunicatul intitulat ironic ”Mercedes Benz achiziționează Regionala CF Brașov”.

”Totul ar fi fost superb, dacă echipamentul primit nu ar fi prezentat urme de uzură şi / sau inscripţia Mercedes Benz. Pe faţă inscripţia Mercedess Benz este acoperită cu o bandă colorată pentru a masca natura second a echipamentului. Echipamentul a fost primit prin curier rapid fără documente însoţitoare cum ar fi certificat de conformitate / calitate sau certificat de garanţie. Deşi contactată pentru schimbarea echipamentului primit în 29.12.2017, firma SC Hydro Energo Invest SRL nu a dat încă semne de viaţă. (…) Ținând cont de condiţiile de muncă de la CFR SA lucrătorii au nevoie de echipament de protecţie. Echipament de protecţie de calitate, nu cârpe, nu bocanci care iau apă şi li se dezlipeşte talpa”, se arata in documentul transmis de Sindicatul Centralizari Telecomenzi Feroviare Brasov.

Situația reclamată este susținută cu probe care atesta calitatea salopetelor primite de angajatii CFR.

Potrivit aceluiași document, echipamentele au fost livrate de firma in cauza la pretul de 45 de lei, in baza unui contract de 52.335 lei, contravaloare a 1.663 de salopete.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Echipamente second hand achiziționate de CFR pentru protecția angajaților […]