ITM: Muncitorul cu mâna smulsă de presă a murit la spital

Știri de Sibiu, 13.02.2018; 204 vizualizări

Bărbatul din Copșa Mică, județul Sibiu, care și-a pierdut mâna în timp ce lucra la o firmă de reciclare a deșeurilor din oraș a murit la spital. Muncitorul în vârsta de 50 de ani a fost dus la spitalul din Tg. Mureș cu ”amputație traumatică” însă nu a supraviețuit accidentului de muncă. 

”Am fost informați că victima accidentului de vineri a încetat din viață. Cercetările sunt efectuate în continuare de către ITM Sibiu, cu implicarea inspectorilor de muncă, dată fiind calitatea de zilier a victimei. Se vor face cercetari extinse la nivelul firmei și se vor verifica registrele pentru ca este un sistem special de munca în acest caz, cu prevederi clare”, a declarat Ana Gancea, purtator de cuvant al ITM Sibiu.

Ulterior, dosarul de cercetare instrumentat de ITM Sibiu va fi transmis Parchetului Sibiu.

Accidentul grav de la Copșa Mică s-a produs vineri dimineață, în hala fabricii de colectare a deșeurilor. Barbatul a ajuns în prima faza la Spitalul Clinic Județean Sibiu cu ”amputație traumatică la nivelul antebrațului drept”, după care a fost transferat la Mureș.

Victima, care lucra zilier de mai mult timp, și-ar fi prins mâna la o presă de reciclare a materialelor de hartie, potrivit primelor constatari ale ITM Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.