Neagu: România este în fruntea Europei, prin suprafiscalizarea muncii

Știri de Sibiu, 13.02.2018; 621 vizualizări

Transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, marcă înregistrată PSD – ALDE, a adus România la cea mai mare fiscalizare a muncii per individ, din toată Europa,  spune deputatul PNL Nicolae Neagu.

”Prin schimbarea bazei la care se raportează contribuțiile sociale, fiscalitatea pe muncă și așa mare s-a majorat cu încă 8,9%, cu un singur scop: acela de a lua înapoi la bugetul statului creșterea salarială promisă bugetarilor de 25%”, atrage atenția deputatul sibian în declarația politică susținută în Parlament.

Liberalul demontează afirmatiile Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit căreia ”doar 3% din salariați vor avea salarii mai mici” și reda „o fotografie exactă a numărului celor care pierd la remunerații potrivit marilor confederații sindicale”.

”Intre 20% – 30% din bugetari vor fi afectați, conform Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, și peste două milioane de salariați din mediul privat, conform estimărilor Blocului Național Sindical, care consideră că firmele care nu au înregistrat până acum actele adiționale la contractele de muncă nu o vor face nici de acum înainte pentru a evita închiderea activității, în special I.M.M – urile”, mai atrage atentia deputatul Neagu.

În opinia sa, haosul ”care pare a se instala în piața muncii, ca urmare a diminuării veniturilor nete” este generat de aplicarea concomitenta a trei acte normative, pe care PNL  le-a respins : legea salarizării bugetare, H.G. cu regulamentul de sporuri, care nemulțumește grefierii și o parte semnificativă din restul personalului auxiliar, polițiști și gardieni, personal din sănătate și OUG privind transferul de taxe de la angajator la angajați.

”Partidul Național Liberal și Confederațiile sindicale au atras atenția încă din toamna anului trecut că legea salarizării bugetarilor, aplicată împreună cu transferul contribuțiilor către angajat și celelalte măsuri fiscale impuse pe veniturile suplimentare, vor determina o reducere a veniturilor nete, începând cu anul 2018. Și de fiecare dată, d-na Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și premierul de facto al guvernelor PSD- ALDE, dl. Liviu Dragnea, ne-au contestat, ne-au acuzat că sabotăm fără argumente “minunatul” lor program de Guvernare, jignind sindicatele că nu știu aritmetică, făcându-i hoți pe patronii care nu majorează brutul angajaților pentru a le menține veniturile nete și declarând faptul că opoziția este mincinoasă și neserioasă!Minciuna însă are picioare scurte! Realitatea întotdeauna bate filmul! Șide ce ne este frică nu scăpăm!”, a mai afirmat Nicolae Neagu.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.