ANM: Cod Galben de ninsori abundente și viscol pentru următoarele zile

Știri de Sibiu, 13.02.2018; 168 vizualizări

Meteorologii avertizează că ninsorile abundente, poleiul și viscolul se instalează în județul Sibiu, de marti, 13 februarie, pana joi, 15 februarie, perioada pentru care sunt emise mai multe informari si atentionari Cod Galben de vreme rea.

Vantul si preciptatiile se instalează înca de marti, fiind emisa informare meteo de ninsori și intensificări ale vântului începand de la ora ora 20.00, pana joi, 15 februarie, la ora 15.00.

”În intervalul menționat, precipitațiile, predominant ninsori, vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată regiunea. În sudul și în estul regiunii se vor cumula local 15…20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp. Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane. Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către estul regiunii. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută”, anunta ANM.

De asemenea, vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

Prima atenționare Cod Galben de ninsori abundente, local viscolite și depunere de strat consistent de zăpadă este valabila in judetul Sibiu în intervalul 13 februarie, ora 22.00 – 14 februarie, ora 11 .00, cand este vizata parte de sud.

”În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă”, anunta Centrul Meteo Transilvania Sud.

Al doilea Cod Galben este emis pentru intervalul 14 februarie, ora 11 – 15 februarie, ora 11.00, timp in care se prognozeaza ninsori abundente și viscol.

”În intervalul menționat, ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent vor fi în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă”, mai adauga meteorologii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.