Turcan: Legile justiției se întorc în Parlament. Mai există o șansă!

Știri de Sibiu, 13.02.2018; 108 vizualizări

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan speră că mai există o șansă de ”demontare a planului diabolic” al PSD-ALDE prin respingerea Legilor Justiției, care vor reveni la vot în Parlamentul României.

”Legile justiției se vor întoarce din nou pentru vot în Parlament! Mai există o șansă să le respingem! Să demontăm planul diabolic al PSD-ALDE de politizare și subordonare a justiției.Trei legi ale justiției votate de PSD-ALDE, trei contestații PNL la Curtea Constituțională a României, trei decizii de legi neconstituționale!”, scrie Turcan pe pagina de Facebook.

Liderul liberalilor sibieni subliniază faptul ca CCR a dat castig de cauza actunilor PNL, care a contestat Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară și Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

În opinia sa,  succesul PNL ”confirmă că este necesar avizul Comisiei de la Veneția pe așa zisa reformă a justiției marca PSD-ALDE” și ca alianța ”PSD-ALDE forțează politic sistemul judiciar, urmărește destabilizarea unor instituții fundamentale, seamănă teroare în orice om care încearcă să-și facă datoria”.

De asemenea, ”tot demersul PSD-ALDE privind justiția este dăunător pentru că el pleacă de la o premisă greșită: să fie spălate dosarele de mare corupție și controlat politic întreg sistemul”, mai concluzioneaza Turcan.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.