Peste 50 de suspiciuni de gripă în Sibiu. Stocul de vaccin a fost epuizat!

Știri de Sibiu, 20.02.2018 gripa, aeroport, sibiu

Medicii sibieni se confruntă cu un val de suspiciuni de gripă, fiind înregistrate doar în ultima săptămână 59 de astfel de cazuri, potrivit Direcției Județene pentru Sănătate Publică (DSP) Sibiu. În același timp, stocul de vaccin antigripal a fost epuizat și nu va fi suplimentat.

Din totalul celor 59 de suspiciuni, în cinci situații s-a impus recoltarea de probe biologice.

”În săptămână precedentă, 12 – 18 februarie 2018, au fost înregistrate 59 de suspiciuni de gripă și au fost recoltate 5 probe de detectare de virus gripal de la cazurile severe, dintre care 4 au avut rezultat negativ, iar una este în curs de investigare”, a declarat pentru stiridesibiu.ro Krisztina Gaal, purtător de cuvant al DSP Sibiu.

Valul de infectii respiratorii creste, in conditiile în care stocul de vaccin antigripal a fost epuizat la Sibiu ș nu va fi suplimentat.

”În acest moment, stocul de vaccin antigripal nu va fi suplimentat, întrucât medicii de familie, cărora a fost distribuit vaccinul antigripal în teritoriu, nu au solicitat acest lucru. Pentru vaccinarea persoanelor aflate în grupele de risc, vaccinul a fost redistribuit în teritoriu între medicii de familie, unde a fost necesar, pentru ca acesta să fie utilizat în totalitate”, mai spun oficialii DSP Sibiu.

Situatia a impus si masuri speciale in spitale, unde accesul apartinatorilor a fost limitat, din cauza numarului mare de infectii respiratorii.

Citeste si: Din cauza virozelor, Județeanul reduce programul de vizite și limitează accesul vizitatorilor

De la începutul campaniei de vaccinare, care a debutat in decembrie, în Sibiu au fost vaccinate gratuit antigripal 14.534 persoane aflate în grupele de risc. Dintre acestea, peste jumatate au fost persoane cu vârsta egală sau peste 65 de ani (7581), urmând 3776 persoane aflate în evidență cu afecțiuni medicale cronice.

Potrivit DSP Sibiu, pana la jumatatea lunii februarie au fost confirmate in judetul Sibiu doua cazuri de gripa.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.