Balcu: Stăm foarte rău cu dotarea. E necesar punct de lucru în Sibiu pentru summit UE

Știri de Sibiu, 21.02.2018

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu funcționează la cotă de avarie, cu o dotare ce asigură doar 59% din necesar, motiv pentru care planifică deschiderea unui punct de lucru suplimentar în Sibiu, pentru a putea face față provocărilor anului viitor- summit-ului UE și manifestările pentru Capitală Gastronomică Europeană 2019.

”Ne preocupă în continuare să deschidem noi puncte de lucru, mai ales în Sibiu, privind provocarea Regiune Gastronomică, summit-ul și alte activități care stim ca se vor desfasura în Sibiu anul viitor. Sunt în curs demersuri, cu ajutorul Prefecturii Sibiu, al CJ Sibiu și al Primăriei Sibiu, să mai avem o unitate de intervenție în Municipiul Sibiu pentru a putea scadea timpul de raspuns”, a declarat Cosmin Balcu, inspector șef al Inspectcoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, în ședința Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Sibiu (ATOP).

Potrivit acestuia, în 2017 timpul de raspuns la interventiile SMURD din mediul rural a fost de 16,42 minute, iar mediul urban a coborat la 5,5 minute.

Interventiile ISU Sibiu au scazut însă considerabil în 2017 din cauza dotarii învechite, care acoperă puțin peste jumătate din necesar.

”Ne ridicam undeva la 59% privind dotarea, avand încă atospeciale Roman din anii 70, care sunt invechite și nu ajung la locul intervenției- care puntea, se blocheaza pompele.(…) Sunt ambulanțele, spre exemplu la Copsa Mică, care au peste 500 mii km. la bord. Sunt foarte uzate. Numarul intervențiilor de anul trecut a scazut foarte mult pentru ca avem foarte multă tehnică scoasă din intervenție, din cauza defecțiunilor pe care le avem. Asteptăm să înnoim parcul auto. Stam foarte, foarte rau”, a subliniat Balcu in sedința ATOP.

Preocupare pentru lipsa masinilor de interventie exista și în privinta Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, care se confruntă cu aceleași probleme legate de dotarea cu ambulanțe.

Citeste si: Ambulanța Sibiu, punct slab în pregătirile pentru Summit-ul din 2019

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.