Peste 700 de cereri depuse deja pentru clasa pregătitoare. Școala 18 în top!

Știri de Sibiu, 12.03.2018

Peste 700 de părinți din județul Sibiu au depus deja cerere de înscriere a copiilor pentru clasa pregătitoare, cel mai mare interes fiind înregistrat pentru Școala Generală Nr. 18. din Sibiu, unde numărul de locuri este aproape epuizat, potrivit reprezentanților Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sibiu.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a alocat anul acesta în planul de şcolarizare  4041 locuri pentru clasa pregătitoare, destinate copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2018 inclusiv.

Potrivit datelor preliminare privind înscrierea în prima etapă a învățământului primar pentru anul şcolar 2018-2019, în primele două zile de la deschiderea sesiunii de înscrie, respectiv joi și vineri, au fost completate la nivel naţional 31.601 cereri, dintre care 726 au fost îngregistrate în județul Sibiu.

”Avem 726 de cereri la nivelul întregului județ. Cele mai multe cereri s-au înregistrat la clasele de la Școala Nr.18 din Sibiu, unde mai erau vineri  doar cinci locuri libere”, a precizat pentru StirideSibiu.ro Constantin Dinca, purtătorul de cuvant al IȘJ Sibiu.

Părinții din județul Sibiu pot opta atat pentru clase in limba romana, cât și în germană sau maghiară. Din totalul locurilor, putin sub 300 de locuri sunt destinate sectiei germane și 22 de locuri sectiei maghiare.

”Din totalul de 4016 locuri la clasa pregatitoare 1535 locuri sunt in unitati de invatamant din municipiul Sibiu (1325 sectia romana, 200 sectia germana si 10 sectia maghiara) si 430 locuri in municipiul Medias -343 sectia romana, 75 sectia germana si 12 sectia maghiara, a mai precizat Dinca.

Prima etapă de înscriere continuă până în data de 26 martie, inclusiv.

”Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri)”, potrivit MEN.

În data de 30 martie, vor fi afişate în școli și pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, situatia cu copiii înmatriculaţi și informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.