Opt cele mai îndrăznețe idei de afaceri ale tinerilor din Sibiu selectate pentru Innovation Labs 2018

Știri de Sibiu, 12.03.2018

Opt cele mai eficiente si inovatoare idei de antreprenoriat lansate de tinerii pasionați de tehnică din Sibiu au fost selectate, în weekend, pentru acceleratorul Innovation Labs 2018, cel mai mare program de mentorat din România, în urma Hackathonului gazduit de ULBS. Juriul a selectat cele mai performante 8 echipe și idei de produs, finaliștii urmând să continue dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat națională a Innovation Labs.

Hackathon Sibiu, organizat în parteneriat cu ULBS, a atras 19 echipe formate din peste 50 de tineri care au lansat produse inovatoare pentru piața românească încadrate în cele șapte direcții de dezvoltare ale programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

După o prima selecție, în care au fost acceptate 14 echipe, s-a lucrat timp de 24 de ore la realizarea unui prototip viabil  iar sambata, 11 martie, în cea de-a doua zi a Hackathon-ului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de afacere.

”Fiecare echipă și-a dovedit evoluția atât prin demonstrații tehnice, cât și printr-o prezentare publică de 2 minute. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai performante 8 echipe și idei de produs, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs”, precizează organizatorii.

Tinerii au vent cu idei de afaceri menite să aduca profit in agricultura prin accelerarea procesului de creste a plantelor, au creat aplicatii mobile pentru ingrjirea animalelor sau a achizitiilor online, dar au lansat si idei pentru prototipuri medicale.

Cele opt proiecte ale Sibiului-Natural Beats, Eden, Decoco, Music IT , EZBuy, CricD, Toddler Meal, IFeeder au fost selectate de juriu și intra in etapa urmatoare a proiectului.

Toate echipele calificate în urma Hackathon-ului urmează să intre într-o perioadă intensă de training de 9 săptămâni.Finaliștii își vor prezenta prototipurile la București în fața partenerilor, in data de 21 mai, în cadrul Demo Day.

Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs Sibiu

Natural Beats – este un difuzor automatizat cu dispozitiv, care redă frecvenţe joase pentru a stimula plantele să crească mai rapid și eficient, menținând componenta ecologică a procesului. Produsul se adresează fermierilor care produc la scală mare, pe care îi ajută astfel să își crească producția simplu și cu resurse financiare reduse.

Eden este o aplicaţie mobilă care oferă acces rapid la lista localurilor din zona în care se află utilizatorul, în funcţie de preferinţele acestuia şi de disponibilitate. Prin intermediul aplicației se pot face rezervări sau se poate plasa o comandă. În plus, pentru utilizatorii VIP se pot oferi experiențe personalizate.

Decoco este o aplicație care oferă clienților posibilitatea de a vizualiza piese de mobilier în format 3D înaintea achiziționării acestora, cu ajutorul realității augmentate. Folosind ochelari AR, utilizatorii pot planifica cu precizie mobilarea unei încăperi, prin observarea virtuală a modului în care sunt încadrate piesele de mobilier selecționate.

Music IT este o platformă web, dezvoltat în viitor într-o aplicație mobilă pentru Android și IoS, care oferă posibilitatea de a închiria instrumente muzicale online. Platforma listează atât centre de închiriere, cât și persoane fizice care oferă acest serviciu. De asemenea, Music IT va integra și facilitarea accesului la tutori sau profesori de muzică pentru cei care doresc consultanță suplimentară.

EZBuy este o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii adaugă produse în coșul de cumpărături, iar alte persoane fizice preiau comanda și livrează produsele, în schimbul unei sume prestabilite ca taxă de transport.

CricD este un dispozitiv cu scop medical care, odată atașat la baza gâtului unui pacient, indică locul corect de efectuare a Cricotomiei, o incizie la nivelul gâtului, într-un punct exact, bine determinat. Produsul se adresează persoanelor care nu au pregătire medicală și care trebuie să efectueze această procedură de urgenţă unei persoane aflată în şoc anafilactic sau care a suferit un traumatism facial sever în urma căruia căile respiratorii i-au fost obstrucționate.

Toddler Meal este o aplicaţie mobilă care se adresează părinților cu copii cu vârste cuprinse între 0-4 ani. Aplicația sprijină procesul de diversificare alimentară a acestora prin oferirea de reţete specializate, care sunt întocmite și recomandate de către comunitatea de părinți și validate de specialiști în nutriție.

IFeeder este un dispozitiv autonom de hrănire a animalelor de companie, controlat prin intermediul unei platforme web sau al unei aplicaţii mobile. Produsul este disponibil pentru patrupede şi peşti de acvariu. Folosind IFeeder, utilizatorii îşi pot hrăni de la distanţă animalele de companie, aplicația oferindu-le opțiunea de a doza cantitatea potrivită la momentul optim. Aplicația se conectează la Wi-Fi şi se sincronizează în Cloud.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.