FITS 2018 aduce la Sibiu peste 500 de spectacole și peste 3300 de artiști

Știri de Sibiu, 12.03.2018

”Pasiune” este tema aleasă pentru cea de-a 25 ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), eveniment ce se desfășoară în perioada 8-17 iunie sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României – Centenar și oferă publicului peste 500 de spectacole în peste 70 de spații de joc.

”Aniversăm 25 de ani de festival, festival care a fost făcut cu pasiune. De asta am pus și pus tema Pasiune pentru acest an. Se desfasoară sub Înlatul Patronaj al presedintelui României- Centenar. A fost inventată această formulă pentru a arăta marea aniversare a țării noastre, care propune și evenimente speciale, care să definească si noțiunea de Centenar”, a declarat Constantin Chiriac, președintele FITS.

Timp de zece zile, festivalul va aduce la Sibiu în jur de 525 de spectacole. Vor fi prezenți în oraș în jur de 3300 de arțiști care vin din 73 de tari ale lumii și care vor juca în 73 de spații de joc.

Primele bilete pentru ediția FITS 2018 se vor pune în vînzare la finalul lunii martie.

”Din 27 martie, Ziua Internationala a Teatrului, aproximativ 55 de reprezentații vor fi puse în vânzare.Biletele vor putea fi achizitionate atat online, de pe site-ul festivalului, cat si de la Agentia Teatrală”, a mai precizat Chiriac.

Potrivit președintelui FITS, anul acesta, în onoarea Centenarului României, se va crea la Sibiu ”o punte internațională a dialogului sub semnul excelenței, realizând un cadru amplu în care cultura românească, teatrul și artele spectacolului din România, iau contact cu cele mai importante culturi ale lumii”.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.