Anica Stoica: Continental crește echipa cu 1000 de persoane în 2018

Știri de Sibiu, 13.03.2018

Concernul german Continental preconizează o crestere semnificativă a numărului de angajați din România, în 2018 urmând să depășească 20 de mii de oameni. Echipa Continental România, care a ajuns la 19.700 de angajați anul trecut, va continua sa crească în 2018 cu alti 1000 de specaliști în software și IT & C.

”În 2017, am angajat 1.500 de colegi noi, care fac parte acum din marea familie Continental. În 2018 intenționăm să creștem echipa cu peste 1.000 de persoane, în locuri de muncă precum software și IT & C, inginerie electrică și mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producție. Vizăm viitori colegi cu un nivel de experiență ce pornește de la tineri profesioniști la persoane cu un nivel mediu de experiență și până la experți. Noi, aici, la Continental, credem că valorile creează valoare și de aceea suntem profund axați pe creșterea membrilor echipei noastre și oferim opțiuni variate de dezvoltare a carierei. În cadrul companiei puteți alege să fiți un manager de proiect, un expert, un manager de echipă, sau să vă începeți cariera ca stagiar în numeroasele noastre programe internaționale“, a declarat Anica Stoica, directorul de resurse umane al Continental în România.

Din cei 19.700 de angajați ai producătorului auto, peste 5.700 sunt de ingineri și specialiști IT lucrează în centrele de cercetare și dezvoltare.

În anul 2017, Continental a investit în centrele din Brașov, Carei, Iași, Nădab, Sibiu și Timișoara peste 175 de milioane de euro iar pentru anul 2018 este estimat ”un nivel de creștere comparabil”.

Concernul a făcut investiții de peste 175 de milioane de euro în infrastructură, echipamente și în tehnologii de ultimă generație pentru centrele sale de cercetare și dezvoltare, precum și pentru unitățile de producție.

„Continental crește continuu și dezvoltă tehnologii care sunt în tendințele pieței. Acest fapt va ajuta compania să continue creșterea și în 2018. Echipa din România contribuie la stabilirea de soluții inovatoare pentru smart cities. Inginerii din România lucrează într-un sector în continuă mișcare, suntem în conexiune cu clienții noștri și creștem împreună. Prin intermediul software-ului și a noilor tendințe și metode precum digitalizarea, cloud, big data, inteligență artificială, compania creează produse vii, personalizabile și adaptabile nevoilor întregii industrii“, a precizat dr. Christian von Albrichsfeld.

Compania Continental produce anual în fabricile sale din România peste 150 de milioane de unități destinate industriei auto.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.