Pacientă cu tumoră cerebrală gigant, operată cu succes de Spitalul Județean Sibiu

Știri de Sibiu, 13.03.2018

O femeie în vârstă de 77 de ani ajunsă la Spitalul Județean Sibiu în stare de comă din cauza unei tumori cerebrale gigant și a unei hemoragii cerebrale, a fost operată cu succes la începutul lunii martie de echipa medicală condusă de dr. Vicențiu Săceleanu, șeful Secției Clinice Neurochirurgie. Intervenția chirurgicală complexă a durat 8 ore, timp in care tumora de  6/4 cm a fost extirpată.

“Pacienta a fost diagnosticată în cadrul serviciului nostru cu o tumoră cerebrală gigantă localizată pe linia mediană a craniului, adică în mijlocul creierului. Particularitatea cazului a constat în faptul că, pe lângă această tumoră situată foarte profund, pacienta a prezentat, în apropiere, și o hemoragie cerebrală. După pregătirea atentă a cazului, am intervenit practicându-se rezecția completă a tumorii și evacuarea completă a hematomului, simultan”, a declarat dr. Vicențiu Săceleanu.

Intervenția, efectuată cu ajutorul unui microscop operator performant, a fost una cu grad ridicat de risc.

”Gradul ridicat de dificultate a intervenției a fost dat de asocierea acestei tumori profunde cu interesarea liniei mediene, cum o numim în neurochirurgie, adică sinusul sagital superior, practic cea mai mare venă din craniu, existând astfel riscul unei hemoragii masive în timpul operației”, a mai ecplicat Vicențiu Săceleanu.

După operatie, pacienta se află sub supraveghere post-operatorie de specialitate, este stabilă, cu evaluare neurologică bună și va intra într-un program de recuperare, spun specialiștii.

La reușita a contribuit întreaga echipă formată din dr. Vicențiu Săceleanu, medicul șef al Secției Clinice Neurochirurgie, dr. Vladimir Roșca, medic specialist neurochirurgie, dr. Cosmin Cândea, medic rezident neurochirurgie și studenții Andrea Gavrilei și Ștefan Octavian Grădinaru. Din echipa de anesteziști au făcut parte dr. Tiberiu Toabeș și rezidenții Sandra Neamțu și Luminița Biserică.

”Ne exprimăm satisfacția că această operație a fost o reușită, fapt care denotă profesionalismul colectivului secției de neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și buna colaborare cu Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Medicină”, a transmis Vicențiu Săceleanu.

Cazul va fi prezentat și în cadrul Cercului de Neurochirurgie din cadrul Facultății de Medicină din Sibiu coordonat de către dr. Vicențiu Săcelanu, șeful catedrei de Neurochirurgie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Nicolae Tarcea says:

    Bravo. Bine ca se mai dau si vesti bune din spitale. Felicitari echipei de medici >