Elev din Sibiu cercetat pentru uciderea cu violență a unui bătrân

Știri de Sibiu, 13.03.2018

Un tânar in varsta de 14 ani din satul Fantanele, județul Sibiu, este cercetat pentru omor şi violare de domiciliu, fiind principalul suspect în cazul morții unui barbat in varsta de 70 de ani din aceeasi localitate. Politia si Parchetul Sibiu au tinut cazul secret aproape o săptamana, pana cand s-a identificat presupusul autor.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, crima s-a produs în noaptea de 6 spre 7 martie, victima a fost gasita fara suflare in data de 8 martie iar tanarul de 14 ani, care si-ar fi recunoscut fapta, a fost identificat luni, 12 martie.

Din primele cercetari, reiese ca adolescentul, beat fiind, a sarit gardul in curtea batranului, unde l-a desfigurat în bătaie.

”Minorul P.I.B., aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, prin escaladarea gardului, a pătruns în locuinţa victimei C.Ş. sub pretextul de a obţine ţigări, unde a fost surprins de către victimă, între cei doi izbucnind o altercaţie care a degenerat în acte de violenţă fizică, provocându-i numitului C.Ş. leziunile (…) incompatibile cu viaţa, după care a părăsit imobilul. În faţa probelor indubitabile administrate, atitudinea autorului a fost orientată spre mărturisire”, a precizat Călin Tatu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Bătranul lovit de mai multe ori in cap,  a fost gasit mort in casa doar a zi, în 8 martie, insa doar in data de 9 martie s-a stabilit ca omul a avut parte de o moarte violenta și s-a deschis dosar penal, potrivit spuselor procurorilor.

”În urma efectuării necropsiei cadavrului s-a constatat că moartea acestuia a fost violentă şi s-a datorat comei consecutive unui traumatism cranio-facial cu fracturi ale neuro şi  iscerocraniului, cu hemoragie subarahnoidiană şi intraventriculară cerebrală. S-a concluzionat că leziunile s-au putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure şi au avut rol determinant în tanatogeneză”, mai precizeaza Tribunalul Sibiu.

Dupa patru zile de cautari, în data de 12 martie, autorul omorului a fost identificat în persoana lui P.I.B., în vârstă de 14 ani, potrivit Tribunalului Sibiu.

Tanarul care spune ca a vrut tigari in noaptea crimei, a fost internat în Spitalul de Psihiatrie ˝Gheorghe Preda˝ din Sibiu, în vederea efectuării expertizei psihiatro-legale.

”Având în vedere starea de minorat a suspectului şi obligativitatea stabilirii discernământului la săvârşirea faptei, în data de 13.03.2018 s-a dispus faţă de acesta internarea voluntară în Spitalul de psihiatrie ˝Gheorghe Preda˝ din Sibiu în vederea efectuării expertizei psihiatro-legale. În raport de concluziile expertizei, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmează să procedeze la dispunerea măsurilor legale”, mai precizeza Parchetul Sibiu.

Autoritatile sibiene, Parchetul si Politia Sibiu, nu au furnizat nicio informatie despre omorul din Fananele, desi autorul se aflat mai multe zile in libertate.

Potrivit anchetatorilor, baiatul cercetat pentru omor este elev si provine dintr-o familie obisnuită. El a fost identificat in baza probelor recoltate de la locul crimei.

Citeste si: Minorul din Sibiu acuzat de omor, cunoscut ca elev cu probleme
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Elev din Sibiu cercetat pentru uciderea cu violență a unui bătrân […]