Minorul din Sibiu acuzat de omor, cunoscut ca elev cu probleme

Știri de Sibiu, 13.03.2018

Adolescentul din localitatea Fântânele, judetul Sibiu, acuzat că a omorât în bătaie un bătrân de 70 de ani din sat, era cunoscut drept un copil cu probleme, fiind mutat disciplinar la Școala din Săcel.

Tănarul acuzat de procurorii sibieni de omor și violare de domiciliu a fost mutat disciplinar anul trecut la Scoala Gimnaziană Săcel – structură a Liceului din Săliște.

Citeste si: Minorul din Sibiu acuzat de omor, cunoscut ca elev cu probleme

Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Sibiu au declarat pentru StirideSibiu.ro că băiatul în varsta de 14 ani ar fi trebuit sa fie in clasa a IX-a, însă a repetat ultimul an.

”Are media șase la purtare și a fost mutat disciplinar, pentru a fi rupt de anturajul pe care îl avea. La începutul lunii februarie, familia a fost înștiințată de conducerea școlii că avea foarte multe absențe”, au precizat oficalii ISJ Sibiu.

Potrivit acelorași surse, copilul obișnuia sa plece de la ore și să meargă in barurile din localitate.

In noaptea de 6 spre 7 martie, beat fiind, adolescentul a intrat în curtea batranului, beat fiind, pe motiv ca ar fi vrut țigări.

”Minorul P.I.B., aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, prin escaladarea gardului, a pătruns în locuinţa victimei C.Ş. sub pretextul de a obţine ţigări, unde a fost surprins de către victimă, între cei doi izbucnind o altercaţie care a degenerat în acte de violenţă fizică, provocându-i numitului C.Ş. leziunile (…) incompatibile cu viaţa, după care a părăsit imobilul. În faţa probelor indubitabile administrate, atitudinea autorului a fost orientată spre mărturisire”, a declarat Călin Tatu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Dupa patru zile, timp în care a fost liber, a fost identificat ca principal suspect al omorului, în baza probelor de la locul crimei.

După identificare, adolescentul a fost internat în Spitalul de Psihiatrie ˝Gheorghe Preda˝ din Sibiu, în vederea efectuării expertizei psihiatro-legale și, în funcție de de concluziile expertizei, sa se stabilească masurile legale care se impun.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Minorul din Sibiu acuzat de omor, cunoscut ca elev cu probleme […]

  2. […] Citeste si: Minorul din Sibiu acuzat de omor, cunoscut ca elev cu probleme […]