Risc MARE de avalanșe în Munții Făgăraș. Peste 2 metri de zăpadă la Bâlea!

Știri de Sibiu, 13.03.2018

Salvamontiștii sibieni avertizează asupra creșterii riscului de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. În urma precipitaților din ultimele zile a fost emis risc mare de avalanșe, respectiv patru, la peste 1800 de metri altitudine.

Potrivit meteorologilor , stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 229 cm, cu instabilitate la suprafață.

”La suprafaţă s-a depus un strat consistent de zăpadă umezită, de circa 30 cm, mai însemnat în zonele unde zăpada a fost transportată de vânt. Acesta va acţiona ca o suprasarcinăpeste stratul preexistent, instabil în partea superioară. Pe pantele suficient de înclinate sunt posibile declan
şări spontane de avalanşe sau curgeri de zăpadă, riscul fiind amplificat chiar şi la supraîncărcări slabe cu turişti sau schiori”, avertizează ANM.

În contextul instalării riscului patru de avalanșe, salvamotiștii recomnadă evitarea practicării sporturilor de iarnă în zona înaltă.

” Recomandam evitarea efectuarii de ascensiuni la altitudini mai mari de 1500 m si de asemenea practicarea sporturilor de iarna atat timp cat riscul ramene mare”, a declarat șeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Sa speram ca sunt luate in seama aceste atentionari.