Arhitectul șef al județului despre furia primarului din Cisnădie

Știri de Sibiu, 29.03.2018

Atacul public lansat de primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, la adresa ”dinozaurilor” care fac legea în Sibiu – Drăgan Corneliu, arhitectul șef al județului Sibiu și Eugen Roman, directorul Direcției de Contencios Administrativ din cadrul Prefecturii Sibiu, pornește de la o consultanță oferită arhitectei șefe a orasului Cisnădie pe tema întocmirii unei documentații PUZ, spune Corneliu Drăgan. Arhitectul șef al județului a refuzat să comenteze ”calitatea afirmațiilor” grave lansate public de primarul Huja, precizând că ”nu întelege” motivul unei astfel de reacții.

Descris de Huja drept un ”dinozaur care le ştie pe toate” și care ”nu face altceva decât să stopeze proiecte frumoase, care ar aduce beneficii oraşului”, Corneliu Drăgan a dezvoltat pentru StirideSibiu.ro motivele care au stat la baza furiei lui Gheorghe Huja.

Citeste si: Primarul Huja se ia la trântă cu ”dinozaurii” de la județ. Pe cine acuză că face legea în Sibiu!

”Din punctul meu de vedere, se referă la o consultare oferită arhitectei șefe a orașului Cisnădie, care a prezentat o documentație PUZ, care înca nu este înregistrată la Consiliul Județean (CJ) Sibiu, care, prin zona de servituți aeriene generate de Aeroportul Internațional Sibiu și Aerodromul Măgura, desemnează zonele cu limitele de siguranță. Pentru aceste zone de siguranță, actele normative prevăd necesitatea obținerii unor avize de principiu. Discuția a fost una principială, înainte de-a depune o documentație, cu putin timp în urma. Am recomandat, vis a vis de intentia sau obligativitatea acestui aviz, să consulte Autoritatea  Aeronautică Română (AAR)”, a declarat Corneliu Drăgan.

Potrivit acestuia, la sediul CJ Sibiu nu a fost depusă încă nicio documentație în acest sens, scandalul fiind in jurul construirii SPA-ului din Cisnadie.

Lipsa avizului poate anula întreaga documentație

Arhitectul șef al județului a atras atenția însă că avizul de la AAR  trebuie solicitat și prezentat în aprobarea documentației PUZ, fiind o obligativitate.

”Legea 350 are un articol în care precizează că ”lipsa unui aviz necesar în procedura de aprobare duce la nulitatea documentatie”. Deci, este o răspundere de contecios administrativ, este în procedura noastra de verificare a documentațiilor si trebuie solicitate. Este o prevedere legala care nu s-a solicitat, posibil, la timpul cuvenit”, a mai explicat Dragan.

Potrivit acestuia, în Palanul de Amenajare a Teritoriului Județean Sibiu (PATJ) este avizul AAR care obligă pentru documentatiile subsegvente, respectiv PUG-uri, să se obțină acest aviz.

”După realizarea PATJ-ului, Cisnădia nu are acest aviz. Drept pentru care, când propun astfel de documentații de urbanism, trebuie sa le solicite punctual. La acest moment, noi nu avem depus niciun aviz la Arhitectul Șef al Județului, care reprezinta autoritatea judeteana in privinta amenjării teritoriului”, a mai detaliat Drăgan.

Referitor la limbajul dur folosit la adresa sa de catre primarul orașului Cisnadie, Dragan a precizat ca nu analizează în presă ”calitatea acestor afirmații”, precizand însă ca nu ”întelege motivul real”.

Șefii de la CJ si Prefectură preferă tăcerea

Huja a atacat dur nu doar persoana angajata în CJ,  ci si bunul mers al lucrurilor în instituție, susținând că ”toate instituţiile care mai au astfel de specimene angajate sunt trase înapoi, acesta fiind motivul principal pentru care ţara asta nu evoluează nicicum”.

Solicitată să prezinte un punct de vedere față de acuzațiile aduse de primarul Huja, președinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean, care provine tot din randurile din PNL, a refuzat sa facă orice declarație în acest sens, potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Sibiu.

Aceeasi tăcere s-a instalat și la Prefectura Sibiu, unde ”dinozaurul” de serviciu este Roman Eugen, directorul Direcției de Contencios Administrativ din cadrul Prefecturii Sibiu, cauzat ca apara interesele omului de afaceri Ilie Carabulea, in detrimentul oamenilor.

Roman nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere iar Departamentul de Comunicare al Prefecturii nu a prezentat inca un punct de vedere oficial, la solicitarea StirideSibiu.ro.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Antiboschetar says:

    Huja este el insusi un gunoi, iar tara noastra este condusa de asemenea gunoaie, de aceea nu evoluam. Acest gunoi nu stie sa respecte o persoana culta, o persoana onesta, deoarece este un psihopat incult si smecher!