Turcan: Mi-am pus mandatul pe masă să mențin criteriile de integritate în PNL

Știri de Sibiu, 30.03.2018

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a dezvăluit vineri, în conferință de presă, cum și-a ”pus mandatul pe masă” în perioada în care a deținut funcția de președinte interimar al PNL, pentru a menține criteriile de integritate în statutul partidului.

Dezvăluirea a fost făcută la Sibiu, în contextul lansării de către USR a initiativei „Fără penali în funcții publice”.

Întrebată în conferință de presă dacă va semna pentru inițiativa destinată interzicerii penalilor în funcții publice, Turcan a răspuns: ”Am semnat-o, ca să zic așa, din momentul în care am susținut în viața politică la PNL aceste principii”.

Liderul PNL a dezvăluit că luptele pentru menținerea criteriilor de integritate în PNL au fost grele, cu momente în care a jucat cu demisia pe masă.

”Vreau să vă spun că inclusiv după alegerile parlamentare, când PNL a obținut un rezultat slab, au fost voci care au susținut că inclusiv din cauza acestor criterii de integritate PNL nu a obținut cât ar fi putut să obțină. Au fost voci care au susținut să modificăm statutul și să revenim la o formă mai călduță. Am pus mandatul pe masă pentru această formă a statutului.Am pus mandatul de președinte interimar pe masă atuncicând au fost voci care au dorit să modifice statutul”, a declarat Turcan.

Liderul PNL a descris momentul ca fiind unul ”cheie” fiind convinsă că este condiția esențială de ”curățare a clasei politice.

”A fost momentul cheie in care mi-am pus mandatul pe masa. A fost o perioadă dificilă”, a mai spus Turcan.

Președintele PNL Sibiu a preluat în decembrie 2016 conducerea interimara a Partidului National Liberal, avand in vedere rezultatele obtinute la alegerile din 11 decembrie.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.