De Florii, Cod Galben de ploi, grindină și ninsori la munte

Știri de Sibiu, 30.03.2018

Florii și Paște cu ninsoare la munte! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică și răcire accentuată a vremii valabilă pentru județul Sibiu de sâmbătă, 31 martie, până duminică, 1 aprilie.

” Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, în cea mai mare parte a Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80…100 km/h.Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină”, avertizează ANM.

Meteorologii estimează că de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10…12 grade.

Ziua de Florii și Pastele catolic aduce zapada in zona montana.

”În zona montană, duminică,1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă”, mai precizeaza ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.