Future Makers, consultanță la Sibiu pentru premii de 20.000 de euro

Știri de Sibiu, 16.04.2018; 57 vizualizări

Competiția Future Makers ajunge la Sibiu. Persoanele interesate de antreprenoriat pot veni cu idei de business, avand șansa să câștige premii de 20.000 de euro.

În cadrul Atelierului de Antreprenoriat de miercuri, 18 aprilie, organizat în incinta Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, tinerii și nu numai vor putea discuta despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite, astfel încat să fie sustenabile în viitor.

La atelierul de la Sibiu va fi prezent si Alin Apostu,antreprenor cu experiență în mai multe domenii, precum vânzări, marketing și consultanță.

“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şivrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%) alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

În luna mai, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie.
Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri.

Premiile oferite sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune in organizatii sustenabile.

Atelierul din Sibiu este organizat cu sprijinirul EduHUB (Asociaţia antreprenorială studenţească ULBS) și are loc miercuri, în intervalul 16:00 – 19:00.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.