ULBS a primit peste 1700 de locuri fără taxă pentru viitorul an universitar

Știri de Sibiu, 16.04.2018; 151 vizualizări

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a primit peste 1700 de locuri bugetate pentru studiile de licență, în creștere față de anul precendent, potrivit repratiției preliminarea realizată de Ministerul Educației Naționale.

Pentru anul universitar 2018–2019, ULBS dispune de 1730 de locuri, dintre care 57 sunt destinate tinerilor din mediul rural, 8 pentru tinerii de etnie romă și alte 120 ”pentru domenii prioritare de dezvoltare” a României, potrivit deciziei Ministerului Educației.

După repartizarea locurilor la nivel național, urmează să se decidă facultățile sibiene cu cea mai bogată ofertă pentru viitorii studenți.

”Calendarul de admitere pentru anul universitar 2018-2019 si alocarea cifrelor de scolarizare urmeaza sa fie stabilite de catre conducerea universitati – in baza alocarii de la Ministrul Educatiei Nationale – si aprobate de catre Consiliul de Administratie al ULBS, in perioada urmatoare. Dupa finalizarea acestor proceduri, toate datele vor fi facute publice”, a precizat pentru StirideSibiu.ro Teodor Boantă, purtător de cuvânt al ULBS.

ULBS i-au fost repartizate  pentru anul universitar în curs 1680 de locuri de licență fară taxă și alte 923 pentru studii de master.

Sibiul va mai atrage în viitorul an universitar si  alti 379 de studenți militari, aceasta fiind cifra de școlarizare anunțată de Ministerul Educației pentru Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.