Sibiul, acord cu Administrația Bazinală Olt pentru amenajarea de alei și piste pe malul Cibinului

Știri de Sibiu, 16.04.2018; 210 vizualizări

Consilierii locali au votat, luni, în sedință extraordinară, semnarea unui Acord – cadrul între Primaria Sibiu și Administrația Bazinală de Apă Olt în vederea finalizării documentației necesare accesării de fonduri europene pentru amenajrea pietonală a malurilor râului Cibin.

Municipalitatea sibiană intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru proiectul ”Traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin”, care prevede construirea si extinderea de piste de biciclete.

Pentru obtinerea fondurilor prin axa POR 2014-2020, Sibiul trebuie să faca dovada fie a dreptului de proprietate, fie a dreptului de administratea a terenului vizat de investiții.

In acest sens, CL Sibiu a decis semnarea unui Acord – cadrul între Primaria Sibiu și Administrația Bazinală de Apă Olt, valabil pentru o perioada de 10 ani.

Prin acord, municipalitatea sibiană obține dreptul de-a reglementa situatia juridica a terenului, în vederea depunerii proiectului spre finanțare.

”Avand în vedere că, la data prezentului acord-cadru, râul Cibin este doar partial cadastrat și intabulat (…), Municipiul Sibiu își asumă întocmirea pe cheltuiala proprie a documentației cadastrale pentru imobilul râul Cibin și predarea acesteia catre Administratia Bazinală Olt pentru depunere la Oficiul de Cadastru”, in vederea întabulării, este prevazut in acord.

Proiectul de reamenajare a Cibinului ar urma să asigure crearea unui spatiu verde ”cu functiuni de agrement dar si conectivitate între cartiere, în cadrul unui proiect integrat de infrastructură publică, proiect care ar urma sa să transforme raul Cibin într-un reper urbanistic al orașului”, se mentionează în raportul de necesitate întocmit pentru realizarea Acordulului- cadru.

Pe malurile Cibinului ar urma să se amenajeze piste de biciclete, alei de pomenada, bănci si iluminat public.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.