Incubator pentru tratarea prematurilor din Sibiu dăruit de rățuștele Rotaract

Știri de Sibiu, 15.05.2018; 149 vizualizări

Un incubator pentru gemenii născuți prematur și o lampă de fototerapie destinată tratamentului icterului neonatal au fost donate Asociației Baby  pentru continuarea tratării copiilor aflați în îngrijirea medicilor neonatologi din Spitalul Județean Sibiu. Donația s-a concretizat după „ Cursa de Rățuște”, eveniment caritabil organizat de clubul Rotaract pe râul Cibin.

Competiția rățuștelor a reușit să cumuleze 25.000 lei, banii necesari pentru cele două aparate.

“Ne bucurăm că evenimentul nostru, Cursa de Rățuște, a avut un impact pozitiv în comunitate și am reușit, împreună, să oferim o șansă la viață copiilor născuți prematur.Dorim să mulțumim instituțiilor publice, partenerilor și sponsorilor noștri pentru buna colaborare, de asemenea, mulțumiri speciale întregii comunități sibiene pentru susținere și implicare, am fost impresionați de numărul mare de persoane ce s-au alăturat cauzei noastre.”, a declarat Paul Văcaru, președintele Rotaract Club Sibiu.

Bucuria cea mai mare este pentru medicii sibieni care folosesc incubatoare vechi de zeci de ani pentru salvarea copiilor îngrijiți în Secția de Prematuri.

“Ne străduim deja de câțiva ani, prin diverse proiecte, inclusiv prin participarea la Maratonul Sibiului, să dotăm Secția de Prematuri cu incubatoare și aparatură modernă întrucât unele incubatoare și echipamente existente în secție au vechime de peste 30-40 de ani și nu mai corespund standardelor moderne de îngrijire și tratament. Ne-am bucurat, în plus, de o zi frumoasă, de o organizare perfectă a evenimentului de către tinerii de la Rotaract, de o participare numeroasă la eveniment. Iar ca rezultat al donațiilor din partea participanților, cu ajutor din partea sponsorilor și partenerilor acestui eveniment, cu suma obținută au putut fi achiziționate un incubator deschis modern pentru gemeni, cu salteluță de apă caldă (în ultimii ani a crescut numărul de gemeni) și o lampă modernă de fototerapie, cu leduri, destinată tratamentului icterului. Mulțumim mult, încă o dată, tinerilor frumoși și generoși de la Rotaract Sibiu, participanților la cursa rățuștelor, sponsorilor și partenerilor acestui eveniment. Sperăm să ne revedem anul viitor cu un proiect la fel de frumos!”, a declarat dr. Livia Ognean, președintele asociației Baby Care Sibiu.

Maternitatea Spitalului Clinic Județean  Sibiu este una regională, de nivel III , unde se ingrijesc prematuri și nou-născuți de orice vârstă de gestație, cu orice afecțiune medicală. Anual, aici sunt ingrijiti aproximativ în jur de 400 de prematuri, din care în jur de 100 vin din afara județului Sibiu.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.