Restaurantele și localurile din Sibiu incluse în ghidul Gault&Millau; Clasament!

Știri de Sibiu, 16.05.2018; 137 vizualizări

Opt restaurante și două localuri din Sibiu au fost incluse în ghidul Gault&Millau lansat recent în România, Syndicat Gourmet fiind clasat pe primul loc din Sibiu, cu 12 puncte și 1 bonetă, potrivit clasamentului în care sunt incluse 141 de restaurante şi localuri pop din Braşov Bucureşti, Cluj, Oradea, Sibiu și Timişoara.

Ediția din acest an a oferit în premieră note şi bonete restaurantelor din România, iar clasamentul astfel rezultat le conecteazăşi le face vizibile în gastronomia internaţională.

„Această primă ediţie a ghidului Gault&Millau în România este o reflectare a ceea ce suntem şi a ceea ce ne propunem să facem în România – parteneri pentru bucătari. Vrem să-i descoperim, să le recunoaştem meritele şi să-isprijinim să se dezvolte. Evaluarea restaurantelor s-a facut cu responsabilitate şi respect faţă de eforturile şi pasiunea oamenilor care lucrează în această industrie. Notarea restaurantelor a luat încalcul calitatea ingredientelor, tehnicile utilizate şi propunerea chefului, viziunea acestuia asupra meniului”, adaugă Raluca Hriţcuşi Ştefan Mortici, co-CEOsGault&MillauRomânia.

Ghidul Gault&Millau 2018 a clasat restaurantul Syndicat Gourmet pe primul loc în clasamentul restaurantelor din Sibiu, cu 12 puncte și o bonetă iar Ioan Bebeșelea, bucătar-șef, a fost nominalizat la categoria Terroir | Colaborare cuproducătorii locali.

Topul este completat de restaurante Max și Old Lisbon (cu 11,5 puncte și 1 bonetă), Benjamin Steakhouse și La PasajResto&Pizzerie (10,5 puncte fiecare), Hermania, Hochmeister, Kulinarium (10 puncte fiecare).

La secțiunea POP au fost selecționate localurile Cafe Wien și Pardon Café.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.