Restaurantele și localurile din Sibiu incluse în ghidul Gault&Millau; Clasament!

Știri de Sibiu, 16.05.2018; 84 vizualizări

Opt restaurante și două localuri din Sibiu au fost incluse în ghidul Gault&Millau lansat recent în România, Syndicat Gourmet fiind clasat pe primul loc din Sibiu, cu 12 puncte și 1 bonetă, potrivit clasamentului în care sunt incluse 141 de restaurante şi localuri pop din Braşov Bucureşti, Cluj, Oradea, Sibiu și Timişoara.

Ediția din acest an a oferit în premieră note şi bonete restaurantelor din România, iar clasamentul astfel rezultat le conecteazăşi le face vizibile în gastronomia internaţională.

„Această primă ediţie a ghidului Gault&Millau în România este o reflectare a ceea ce suntem şi a ceea ce ne propunem să facem în România – parteneri pentru bucătari. Vrem să-i descoperim, să le recunoaştem meritele şi să-isprijinim să se dezvolte. Evaluarea restaurantelor s-a facut cu responsabilitate şi respect faţă de eforturile şi pasiunea oamenilor care lucrează în această industrie. Notarea restaurantelor a luat încalcul calitatea ingredientelor, tehnicile utilizate şi propunerea chefului, viziunea acestuia asupra meniului”, adaugă Raluca Hriţcuşi Ştefan Mortici, co-CEOsGault&MillauRomânia.

Ghidul Gault&Millau 2018 a clasat restaurantul Syndicat Gourmet pe primul loc în clasamentul restaurantelor din Sibiu, cu 12 puncte și o bonetă iar Ioan Bebeșelea, bucătar-șef, a fost nominalizat la categoria Terroir | Colaborare cuproducătorii locali.

Topul este completat de restaurante Max și Old Lisbon (cu 11,5 puncte și 1 bonetă), Benjamin Steakhouse și La PasajResto&Pizzerie (10,5 puncte fiecare), Hermania, Hochmeister, Kulinarium (10 puncte fiecare).

La secțiunea POP au fost selecționate localurile Cafe Wien și Pardon Café.
Răspunde și tu!