Turcan: Nu sunt bani pentru plata salariilor profesorilor!

Știri de Sibiu, 16.05.2018; 114 vizualizări

Deputatul PNL Raluca Turcan atrage din nou atenția asupra faptului că „nu mai sunt bani pentru plata salariilor profesorilor”, invocând creșterea cazurilor în care s-au redus salariile descălilor pentru a se putea achita plata contribuțiilor.

”Luna trecută nu s-au plătit contribuțiile sociale profesorilor din 30 de județe. În alte județe, cuantumul salariilor a fost diminuat și cu 20% pentru a putea fi plătite contribuțiile către stat, diferența urmând a fi virată mai târziu.Luna aceasta problema s-a extins în 37 de județe”, spune Turcan.

Motivul pentru care Ministerul Educației a ales să recurgă la plata partială este ”halucinant”.

”Răspunsul ministrului a fost halucinant. Plata parțială, în două tranșe, reprezintă o măsură pentru gestionarea mai riguroasă a plății salariilor!În privința posibilității închiderii școlilor sau concedierilor nu s-a înțeles nimic! „E posibil însă mai analizăm…” Așa arată decizia azi în educație!”, mai spune Raluca Turcan.

Situația înregistrată denotă faptul că ”nu sunt bani pentru plata salariilor profesorilor”, motiv pentru care s-au luat masuri de reducere a costurilor inca de la începutul anului.

”De această situație se știa de la începutul anului când inspectoratele din toate județele au cerut directorilor de școli să dea afară profesori, să comaseze clase, să demită din personalul auxiliar și să facă economii”, a mai scris Turcan pe pagina de Facebook.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.