Barna despre Pilonul II de pensii: Ar putea fi temeiul care să justifice o moţiune de cenzură

Știri de Sibiu, 21.05.2018

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a anunţat că o posibilă naţionalizare sau desfiinţare a Pilonului II de pensii ar putea fi temeiul depunerii în Parlament a unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, precizând că vor discuta în acest sens cu liberalii.

“Moţiunea de cenzură foarte probabil se va întâmpla în această legislatură (sesiune parlamentară – n.r.). Discutăm cu colegii de la PNL care va fi cel mai oportun moment pentru demararea ei. O astfel de iniţiativă ar putea să fie exact temeiul care să justifice o moţiune de cenzură. Mă îndoiesc că partidele din Opoziţie au o poziţie diferită faţă de această chestiune pentru că vorbim despre a fura banii de pensii ai cetăţenilor. Nu e o chestiune de viziune economică sau de percepţie individuală a unui dezacord al doamnei prim-ministru. Vorbi foarte clar despre furtul banilor de pensii ai cetăţenilor României”, a declarat luni Dan Barna, într-o conferinţă de presă la Parlament, potrivit mediafax.ro .

Întrebat dacă USR are în vedere, la fel ca PNL, o eventuală plângere penală, dacă se va ajunge la desfiinţare, naţionalizarea Pilonului II de pensii, liderul USR a răspuns: “În momentul de faţă suntem încă în etapa instrumentelor parlamentare. Evident şi USR va folosi orice instrument legal pe care îl putem utiliza şi la care putem avea acces pentru a bloca o astfel de iniţiativă. PSD testează societatea dacă ar putea să înghită şi această gogoaşă uriaşă pe care încearcă să o umfle. Trebuie să reacţionăm foarte ferm şi foarte dur. Avem şi scrisoarea mediului de afaceri, 13 sau 14 organizaţii puternice din mediul de afaceri au spus că o astfel de iniţitivă ar fi foarte toxică pentru economia din România”.

Scandalul pensiilor private a fost amplificat de apariția în spatiul public a unor documente potrivit cărora programul legislativ al Guvernului pe 2018 include ca „prioritate legislativă” un proiect de lege privind Pilonul II de pensii, în care se precizează că în perioada 1 iulie 2018 – 31 decembrie 2018 contribuțiile vor fi suspendate.

Citeste si: Apel fără precedent către Guvern pentru păstrarea Pilonului II de pensii

PNL a lansat la Sibiu și în țară campania de strângere de semnături “Oprește furtul lor. Sunt banii tăi de pensie!” destinată apărării banilor acumulați la Pilonul II de pensii.

Citeste si: PNL vrea să apere Pilonul II de pensii cu semnăturile a peste 50.000 de sibieni
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.