DSP Sibiu despre epuizarea și completarea stocului de vaccin din maternități

Știri de Sibiu, 24.05.2018

Noul stoc de vaccin Hepatic B pediatric a ajuns în țară și este într-o etapă de testare, urmând să ajungă în spitale „în perioada imediat următoare” precizează Direcția de Sănătatea Publică (DSP) Sibiu. Situatia stocurilor de vaccin  necesar pentru nou-născuți a devenit îngrijorătoare, dat fiind faptul că medicii din județul Sibiu mai au asigurate doze pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Citeste si: Maternitatea din Sibiu, în pragul unei noi CRIZE de vaccinuri

”În momentul de față, stocul de vaccin Hepatic B pediatric în județul Sibiu este de aproximativ 180 de doze. Lunar se nasc aproximativ 350 de copii în județul Sibiu”, a precizat pentru StirideSibiu.ro Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Mai exact, stocul existent pentru maternitățile din Sibiu, Mediaș, Agnita și Polisano mai poate asigura tratarea copiilor pentru o perioadă de cel mult două saptamani.

În urma semnalelor de alarmă și a cererilor de reîntregire a stocurilor, DSP Sibiu dă asigurari ca vaccinul Hepatic B pediatric este deja în țară, urmând să fie livrat în teritoriu.

”Conform informațiilor primite de la Ministerul Sănătății, noul stoc de vaccin a ajuns în țară și este într-o etapă de testare, fiind pus în livrare în perioada imediat următoare”, a declarat  Krisztina Gaal.

Potrivit specilaistilor în sănătate publică, copii nascuți din mame cunoscute a fi pozitive pentru antigentul HBs au prioritate la vaccinare.

”În situația în care vor exista scurte perioade de lipsă a vaccinului, aceștia vor recupera toate dozele de vaccin Hepatitic B pediatric prevăzute în calendarul național de vaccinare”, mai spune Gaal.

De asemenea, copii născuți din mame cunoscute a fi negative pentru antigentul HBs se vor recupera la vaccinare în cabinetele medicilor de familie, conform schemei de vaccinare recomandată de Institutul Național de Sănătate Publică, prin vaccinul Hexavalent, la vârstele de 2, 4 și 11 luni, fără a fi necesară recuperarea dozei de vaccin Hepatitic B pediatric din maternitate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.