Taxele pentru pașapoarte NU se mai achită la Prefectură

Știri de Sibiu, 24.05.2018

Taxele pentru eliberarea pașapoartelor nu se vor mai achita la casieria Instituției Prefectului – Județul Sibiu, incepând cu data de 1 iunie, plata putând fi făcută pe viitor doar online sau la ghiseele postale, anunță Prefectura Sibiu.

Personale care au nevoie de eliberarea sau schimabrea pasapoartelor pot achita din iunie taxele doar la casieriile Trezoreriei Municipiului Sibiu de pe Calea Dumbrăvii nr. 17, la oficiile poștale, prin mandat poștal, prin virament bancar sau online.

Pentru viramentul bancar și plata online, contul IBAN este RO39TREZ576502602X019876, Beneficiar: Instituția Prefectului Județul Sibiu, Cod fiscal 4556255.

”Cetățenii care fac plata online vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a pașaportului, dovada plății generată la momentul efectuării tranzacției, fără certificarea acesteia de către bancă. Obligatoriu, însă, trebuie să fie menționate, la detalii de plată: numele, prenumele și CNP-ul titularului”, mai precizeaza Prefectura Sibiu.

Oamenii sunt avertizati să se utilizeze modalități de plată a taxelor care permit prezentarea dovezii plății la momentul depunerii cererii, având în vedere faptul că, pentru confirmarea tranzacției efectuate prin internet banking este nevoie de mai mult de 24 de ore, pentru pașapoartele care se eliberează în aceeași zi (pașaportul simplu temporar).

Taxele pentru eliberarea pașaportului sunt următoarele:

– pașaport simplu electronic cu valabilitate 5 ani (persoane peste 12 ani): 258 lei
– pașaport simplu electronic cu valabilitate 3 ani (minori sub 12 ani): 234 lei
– pașaport simplu temporar cu valabilitate 12 luni: 96 lei
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.