Încep lucrările de amenajare a Lacului Binder! Cum va arăta!

Știri de Sibiu, 24.05.2018

Lucrările de amenajare a Lacului Binder din Sibiu încep în această vară, anul viitor sibienii urmand să se bucure de schi nautic și chiar o mica plajă cu nisip și spații de agrement.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost semnat joi, 24 mai, de primarul Astrid Fodor iar proiectul tehnic va fi predat în termen de 60 de zile.

Lucrările investitiei, care depășește 10 milioane de lei, au ca termen de execuție 10 luni, cu întrerupere în perioada iernii.

”În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu Asocierea SC Construcții& SC Arhimus SRL Sibiu, valoarea acestuia ridicându-se la 10,87 milioane lei”, anunță Primăria Sibiu.

Prima etapă a lucrărilor va consta în igienizarea malurilor și a lacului.

Ulterior, spatiul va fi modernizat si se va crea un parc de distractii ce va include inclusiv o instalatie de transport pe cablu pentru activități nautice de tip wakeboarding și schi nautic.

In zona se va amenaja si o clădire administrativă pentru activitățile de sport nautic, la etajul căreia va fi amenajată o terasă cu belvedere și , alternativ, vor fi amenajări pentru utilizarea de canoe și stand up paddle boarding.

Potrivit proiectului, langa Lacul Binder se va face și o plajă cu nisip și terenuri pentru volei pe nisip și un loc de joacă pentru copii.

Pentru cei mici se va mai crea și un loc de joacă plutitor gonflabil.

Terenul din jurul lacului va fi prevazut cu alei pentru promenadă și trasee ciclistice iar iluminatul public va fi modernizat. Investitia prevede si amenajare de locuri de parcare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.