Trafic infernal în centrul Sibiului, după închiderea Pieței Schiller

Știri de Sibiu, 25.05.2018

Circulația mașinilor în zona istorică a Sibiului a devenit de calvar vineri, când Piața Schiller şi Strada Arhivelor au fost închise traficului pentru manifestul urban Street Delivery , care presupune eliberarea zonei de mașini, timp de trei zile.

Începând de vineri, 25 mai, până duminică, 27 mai, traficul în zonă este interzis, motiv pentru care toate mașinile ajunse în Piața Schiller cu intenția de-a se deplasa spre strada Arhivelor sau spre Liceul Gheorghe Lazăr sunt redirecționate pe strada Cetății.

Pentru a parcurge doare jumătate din strada Cetății, șoferii stau in coloane minute în șir, blocajul fiind intensificat și de mașinilor care ies din Parcarea 90.

Manifestul urban Street Delivery Sibiu este o inițiativă a Fundației Comunitară Sibiu, aprobată de Primăria Sibiu, în cadrul Maratonului Internațional Sibiu.

”Eliberăm în premieră, pentru 3 zile, Piața Schiller şi Strada Arhivelor de mașini, pentru a o reda oamenilor şi pentru a o mobila împreună, cu idei deștepte, pentru un oraș mai responsabil, mai al nostru, al cetăţenilor”, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Prin blocarea accesului mașinilor se doreste ”dezvoltarea unui oraș verde pentru oameni”, susțin organizatorii.

Mai exact, in timp ce soferii vor fi nevoiti sa gaseasca alte solutii pentru gasirea unui loc de parcare in oraș, sustinătorii ideii ”Street Delivery” vor anima zonele cu piese de teatru si conferințe.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.