ANM: Ploi torențiale la Sibiu, cu 80 l/mp în următoarele zile

Știri de Sibiu, 12.06.2018

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți o informare meteorologică de instabilitate atmosferică valabila pana miercuri dupa-amiaza și Cod Galben de ploi torențiale, cu averse și de 80 l/mp în zona de munte, valabila de miercuri dupa-amiaza pana joi dimineața.

Vremea rea se instalează de marti, de la ora 20,00 ,cand intra in vigoare informarea privind manifestări de instabilitate atmosferică valabila in județul Sibiu pana miercuri, 13 iunie, la ora 14.oo.

”În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină”, anunta ANM.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Sibiul va intra sub amenințarea ploilor torențiale de mirecuri, incepand cu ora 14.00, cand va intra in vigoare Codul Galben, valabil pana in data de 15 iunie, ora 08.00.

”Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în întreaga regiune și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în zona montană”, avertizeaza ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.